SHL

Mikael Ruohomaa rök ihop med Björn Hellkvist

ANNONS

Det hettade till på Leksands träning idag. Björn Hellkvist kastade ut den finske stjärnan Mikael Ruohomaa, som ska ha skrikit “fuck you” till tränaren.
– Vi får se vad som kommer ut av det, säger GM Thomas Johansson till Falu-Kuriren.

Imorgon väntar ett hett rivalmöte mot Brynäs. Men redan idag var det hett på Leksands träning. Detta sedan tränaren Björn Hellkvist och stjärnan Mikael Ruohomaa rykt ihop. Enligt Falu-Kuriren ska Hellkvist ha skällt ut Ruohomaa inför övriga laget, och slängt ut den finske centern. Ruohomaa ska i sin tur ha skrikit “fuck you” till tränaren. Exakt hur konflikten uppstod är inte känt.

General manager Thomas Johansson vill tona ned bråket.

– Jag såg inte själva upprinnelsen. Men ibland ryker två spelare ihop, ibland är det en spelare och en ledare som tycker olika. Då tar man med det till omklädningsrummet och reder ut det, säger han i en webb TV-sändning hos tidningen.
– Oavsett vad som sagts, är det meningsskiljaktigheter är det viktigt att man löser det.

“Får se hur det hanteras framåt”

På frågan om Ruohomaa kan straffas för sitt agerande, med exempelvis en avstängning, säger “Tjomme” att han inte funderat över den typen av saker.

– Oj, den diskussionen har vi inte… Jag har knappt hunnit prata med någon av dem. Oftast brukar man reda ut det och så får vi se var man står och hur det hanteras framåt. Det viktiga, när de sätter sig och pratar, är att båda känner att det känns okej. Vi får se vad som kommer ut av det.

33-årige Mikael Ruohomaa har inlett säsongen med fyra assistpoäng på fem matcher.


TV: Ett Brynäs i kris inför rivalmötet?

Den här artikeln handlar om: