Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån.
Intervju

Elias Degnell: "Det var gåshud under hela matchen"

Unge backen Elias Degnell kom tillbaka till Stockholm inför den här säsongen. Under säsongsinledningen har 18-åringen fått vara med under två matcher i Hockeyallsvenskan med Djurgården.
– Blir några skadade är det klart att jag vill vara med och försöka slåss om en plats, säger talangen i en intervju med Hockeysverige.se.

HUDDINGE (Hockeysverige.se)

Inför säsongen 2020/21 lämnade Elias Degnell som 15-åring Segeltorp för att satsa vidare på hockeyn i Jönköping och där spela för HV71. Det blev två säsonger i klubbens juniorverksamhet innan han återvände till Huddinge och Stockholm där ny klubbadress blev Djurgården och där han redan fått chansen att sitta med på bänken under ett par matcher i Hockeyallsvenskan. Trots att Degnell är uppväxt inte alls långt från Björkängshallen där Huddinge fostrat rader av skickliga spelare har det aldrig varit aktuellt för honom att själv spela i den klubben. 
– Nej, det har aldrig varit aktuellt. Jag började i Segeltorp och Huddinge har i alla fall i vår ålder alltid varit en rival. Så nej, det har aldrig funnits någon tanke på att gå till Huddinge, säger Elias Degnell med ett leende då hockeysverige.se träffar honom för en intervju vid Källbrinks IP i Huddinge. 
– Däremot spelade jag faktiskt fotboll här på Källbrink IP med Huddinge IF, men jag slutade relativt tidigt. Jag insåg att det var hockey jag ville hålla på med. Samtidigt höll jag även på lite med innebandy i Huddinge IBS.

Degnell hyllar tiden som hockeyspelare i Segeltorp. 
– Den tiden betydde mycket och det var där jag träffade mina vänner som jag fortfarande umgås med. Vi 04:or hade spelat tillsammans hela livet.
– Vi hade två bra föräldratränare , Tomas Hallin och Sören Bergström, som började ha oss. Sedan kom det in ytterligare en förälder, Patrik Holsti. Deras söner spelade i vårt lag och tränade, som sagt var, oss från det att vi var unga. 
– Jag tror klubben såg tidigt att vi var rätt så duktiga, vilket gjorde att Segeltorp satsade rätt mycket på vårt lag. Till en början var vi bättre än Huddinge, spelade i U16-elit och fick en bra utveckling. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Elias Degnell.

Vad är ditt bästa minne som hockeyspelare från tiden i Segeltorp?
– Alla cuper vi åkt på med kompisarna bara för att ha roligt och vinna matcher tillsammans.

Och slå Huddinge?
– Ja, det med, säger Degnell med ett skratt.

Seniordebut vid 15-års ålder

Djurgårdsbacken från Segeltorp var bara 15 år då han debuterade i klubbens A-lag i en match mot Enköping borta. 
– Det var väldigt coolt. Jag var kanske lite nervös. Min brorsa (Tobias) kände några i laget som tog hand om mig på bussresorna och allt sådant. Jag fick faktiskt några byten i den matchen, vilket var väldigt kul. 
– Att gå från U16 till Division 1 var helt annorlunda. Jag hade inte mycket att sätta emot som 15-åring när jag mötte gubbarna i sarghörnen och jag åkte nog på någon tackling i den matchen. 

Efter debutsäsongen i ettan med Segeltorp valde Elias Degnell att flytta till HV71. 
– HV71 var redan tidigt väldigt intresserade. Dom visade ett bra intresse och gjorde ett bra intryck på mig, viket gjorde att jag kände att det skulle vara ett bra steg att ta i min karriär. Att få spela mycket, ha bra tränare och allt det här. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Elias Degnell i Segeltorpströjan.

Vet du idag hur HV71 hittade dig i Segeltorpshallen?
– Jag tror det var i samband med TV-pucken, efter 1891-cupen. Det var då HV71 ringde mig första gången och sa att dom var intresserade. 

Var det en stor kontrast att komma ner dit och få ta del av alla fina förutsättningar man har i och runt Husqvarna Garden? 
– Framför allt var nivån på spelarna jämfört med Segeltorp var en helt annan och killarna hade ett annat fokus. I Segeltorp var det vissa som bara spelade för att ha kul. Där nere satsade alla för att bli hockeyproffs. Jag trivdes i den miljön och hade kul.

Flyttade till Jönköping

Du kom ner till HV71 mitt i coronan, hur såg livet ut som nyinflyttad?
– Det var speciellt då det blev sådana omständigheter, när vi inte fick spela matcher och träningarna blev väldigt uppstyrda. Vi var indelade i små grupper och körde nästan bara fys. Samtidigt var det bra för mig som inte var så jättestor att få ”fysa på mig” en del och fokusera på grejer jag kan bli bättre på. 
– Jag hann ändå lära känna många i skolan innan jag coronan bröt ut och blev distansskola. Socialt hade jag kommit in i det ganska bra innan. 
– Första året var vi fem som flyttade dit samtidigt och bodde i samma korridor. På så vis hade vi det väldigt nära till varandra och lätta att gå över till dom andra om man kände sig ensam eller något sådant. Det var både väldigt kul och skönt. 
– Andra året flyttades vi ut så vi inte längre bodde bredvid varandra, men det är inte långa sträckor mellan sakerna inne i Jönköping och inte alls lika stort som Stockholm så det var inte så svårt eller konstigt med att bo där. 

Hur ser du tillbaka på tiden som hockeyspelare i HV71?
– Första säsongen med Coronan blev svår. Samtidigt, med alla träningar och allt det där tycker jag att HV71 skötte det väldigt bra. Vi utvecklades mycket som individer den säsongen även om vi inte fick spela matcher. 
– Andra säsongen fick jag inte spela så mycket, men jag fick vänja mig in i J20-hockeyn ett år tidigare, känna på hur det var. 
– Under coronan, då vi tränade i smågrupper, var jag även med uppe och tränade med A-laget en vecka. Det var väldigt coolt. Vid den här tiden spelade HV71 i SHL så det var väldigt bra kvalité på träningarna. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Elias Degnell i en Sverigetröja.

Trots att Elias Degnell trivdes bra i HV71 valde han i våras att flytta hem till Huddinge. 
– När jag inte fick spela lika mycket längre kom hemlängtan. Jag saknade familj, släkt och allt sådant. Det respekterade HV71 och lät mig flytta hem, vilket jag är väldigt tacksam för. 
– Det har varit skönt att få träffa alla kompisar och så vidare. Det är en annan sak med alla kompisar jag växt upp med, hockeykompisar, släkt, familj… Allting. 

Vad tar du med utvecklingsmässigt från tiden i Jönköping och HV71?
– Framför allt att bo ensam. Den stora skillnaden var att komma hem sent från en bortamatch och ställa sig att laga mat i stället för att mamma eller pappa lagat mat till mig, men också städning och allt sådant.

Djurgårdsdebuten: "Det var riktigt coolt"

Lagar dom maten åt dig nu då du bor hemma igen?
– (Skratt) Nej, inte om jag kommer hem sent. Då får jag laga min egen mat. 

Hur har du utvecklats hockeymässigt?
– Jag utvecklades mycket där nere och dom har hjälpt mig både som individ och på hockeyplanen. Jag har blivit mycket bekvämare med puck och allt sådant. 
– I Segeltorp, laget hade inte den största offensiven. Vi var ganska duktiga på att inte släppa in mål, vilket gjorde att vi klarade oss bra. I HV71 blev det ett helt annat fokus, att jag skulle ta kliv offensivt, göra poäng och sådana grejer. 

Foto: Bildbyrån. Elias Degnell i HV71 under JSM-slutspelet i Nyköping 2022.

Allt har gått väldigt fort för Elias Degnell sedan han återvänt hem och han har redan fått debutera för sin nya klubb, Djurgården, i Hockeyallsvenskan. 
– Djurgården har hjälpt mig mycket och allt har gått relativt bra. Jag var inte med A-laget på försäsongsträningen utan då jag kom hem började jag träna med J20. När A-laget hade så få backar i uppstarten fick jag vara med där och träna. Till slut fick jag kliva in och spela match med A-laget. 

Degnell har så här långt varit med i två matcher i Hockeyallsvenskan där en av matcherna var hemma mot Västerås inför drygt 8000 åskådare.
– Det var riktigt coolt, säger den 18-åriga backen som spricker upp i ett stort leende innan han fortsätter:
– Att stå där i spelargången och höra alla fansen sjunga…

Är med och slåss om en plats i A-laget

Går det att klä ord på en sådan känsla?
– Nej, det tror jag inte. Det var gåshud under hela matchen. Nu har jag inte fått någon speltid i varken den första eller andra matchen, men under försäsongen fick jag spela matcher. När det blir säsong är det poäng man spelar om och då blir allt lite viktigare. 
– Det har ändå varit en stor erfarenhet att få höra snacket i båset och framför allt omklädningsrummet före och efter matcherna. Det märks på deras fokus att det är deras jobb och man måste prestera. 

Vad hoppas du av den här säsongen?
– Att göra det bra med J20 och förhoppningsvis vinna J20 SM-guld. 

Foto: Ronnie Rönnkvist. Tar Elias Degnell en plats i A-laget?

A-lagsspel?
– Nu när dom två nya backarna kommer in blir det svårare, men blir några skadade är det klart att jag vill vara med och försöka slåss om en plats. 

Elias Degnell har tidigare spelat både U16 och U18-landslagen, men så här långt den här säsongen har han inte hört om han är aktuell för landslagsspel. 
– Klart att jag vill vara med i landslagen. Det viktigaste är ändå att jag presterar ute på isen. Då kanske jag lyckas ta en plats. Nu har jag mest fokus på att steg dag för dag. Sedan får vi se vad det leder till, avslutar Elias Degnell samtidigt som det konstgräsplanen börjar fyllas av entusiastiska fotbollsungdomar.


TV: Oron för Brynäs: “Kommer behöva ta obekväma beslut”

Matchrapporter: David Blomgren och Mika Ounasvuori matchvinnare när Djurgården besegrade Tingsryd Djurgården vann hemma mot Mora Marcus Bergman och Isak Skedung matchvinnare när Västerås besegrade Djurgården Almtuna segrare borta mot Djurgården – Jacob Svensson matchvinnare Djurgården avgjorde i straffläggningen borta mot Kristianstad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten