Sam Vigneault.
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån & HV71
Intervju

Sam Vigneault om supersiffrorna: ”Kom som en chock för mig också”

Sam Vigneault lockades till HV71 från MoDo för spel i SHL. 
I HV har kanadensaren sedan imponerat med sin otroliga fysik – där han även har satt klubbrekord med sina testresultat.
– Det var första gången jag gjorde ett sådant test och det kom som en chock för mig också, säger Vigneault till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

HV71 vann HockeyAllsvenskan och gick upp till SHL som nykomling där de har byggt en trupp som är en kombination av laget de hade i HA samt nya spelare. I HV:s lag den här säsongen innefattas 16 spelare som spelade i HockeyAllsvenskan förra säsongen där 14 av dem var med i avancemanget. 

De övriga två värvades från andra allsvenska lag då Herman Hansson plockades in från Kristianstad och sedan värvades även Sam Vigneault från MoDo. 

Vigneault har sedan fått en framträdande roll i HV-laget och för hockeysverige.se berättar han om första tiden i sin nya klubb där det både gått upp och ner. För honom själv känns det bra – men laget har det kämpigt med endast en seger på fem matcher. 
– Det har varit riktigt bra för mig att komma hit. Alla i organisationen har välkomnat mig på ett bra sätt och killarna i laget är grymma. Vi har en väldigt bra grupp här så jag är inte nervös över resultaten. Vi ska tajta till det och minska antalet misstag för att se till att vi har en bra säsong. Men jag är väldigt glad över att ha kommit hit och personligen har det varit en bra start, säger kanadensaren. 

“HV var direkt något som lockade mig”

Den 27-årige centern värvades till MoDo Hockey från den tyska andraligan och gjorde sedan succé på allsvensk nivå. Han växte ut till en av lagets viktigaste spelare och gjorde 41 poäng på 46 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Efter säsongen valde Vigneault sedan att skriva på för HV71. 
– Det är en bra möjlighet för mig att kliva upp i seriesystemet. Jag vill utmana mig själv i en bättre liga och möta bättre spelare. Jag har fått en bra möjlighet här att komma till HV och jag ser fram emot att göra mitt bästa här. När jag hörde att HV var intresserade så var det direkt något som lockade mig.

Sam Vigneault har bytt färger. Foto: Bildbyrån

Sam Vigneault kom att trivas väldigt bra med livet i Örnsköldsvik och redan efter några få månader förlängde han sitt kontrakt med MoDo, ett kontrakt som sedan revs upp i samband med flytten till HV71. 

Hur tufft var det att lämna MoDo?
– Det var verkligen inte lätt. Jag och min flickvän trivdes jättebra där och det hade blivit vårt hem. Vi kände oss väldigt uppskattade både av fansen, staben och hela organisationen. Jag har verkligen inget ont att säga om MoDo och jag hade en jättebra tid där vilket försvårade beslutet. Det var väldigt tufft men när jag pratade med MoDos sportchef (Henrik Gradin) så var jag tydlig med att det bara var ett hockeybeslut att komma upp till en bättre liga.

Du mötte ju HV71 i Allsvenskan, spelade det in i att du flyttade hit sen?
– Absolut tror jag att det spelade in en del. Jag visste hur saker och ting var här och hur staden såg ut och sådana saker redan innan jag skulle skriva på vilket underlättade när jag skulle fatta mitt beslut. Jag hade även fått känna på hur fansen är här så det gjorde det lättare att skriva på.

“Vill visa att jag är någon man kan förlita sig på”

Att gå från HockeyAllsvenskan till SHL innebär ofta en omställning för spelare som gör den flytten. Hittills har Sam Vigneault spelat fem matcher för HV71 där han har noterats för en assist. 

Hur stor skillnad är det att gå från Allsvenskan till SHL?
– Det har varit ett stort steg men jag tycker att börjar vänja mig mer nu så det känns bättre och bättre. Det är ett annat spel i den här ligan och man har mycket mindre tid och utrymme där ute på isen. Lagen är bättre defensivt och är starkare i egen zon så det är lite svårare att komma till. Det har varit lite att ställa om till men det går åt rätt håll tycker jag.

Sam Vigneault växer in i SHL-spelet mer. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Hos MoDo hade Vigneault en väldigt stor roll där han spelade i alla situationer och snittade nästan 19 minuters istid, vilket var mest av alla lagets forwards. 

I HV71 fick kanadensaren inleda i fjärdekedjan under de första matcherna men han har sedan dess spelat sig uppåt i hierarkin och även fått en roll i lagets powerplay. 
– Jag oroar mig inte direkt över min speltid eller så, det är inte något jag tänker på. När jag kom till MoDo började jag i tredjekedjan och jobbade mig uppåt. Det är det jag vill göra här också. Jag försöker förtjäna tränarnas tillit och det är väldigt viktigt. Om tränarna litar på mig som spelare så kommer de vilja spela mig mer också, säger centern och fortsätter: 
– Det är samma sak med lagkamraterna, om de litar på mig så kommer det underlätta samarbetet ute på isen. Jag försöker förbättra mig i varje match jag spelar här och samtidigt kunna visa för alla i laget att jag är någon man kan förlita sig på.

“Försöker vara i så bra form som möjligt”

Om man pratar om Sam Vigneault med andra personer runt omkring HV71 så nämner alla hur vältränad han är samt hans otroliga fysik vilket har blivit ett riktmärke för övriga spelare att följa. 

Vigneault själv förklarar att han alltid tar sin träning seriöst och lägger stor vikt vid att vara i så bra form som han bara kan. 
– Jag försöker alltid vara så bra tränad som möjligt. Jag lägger en stolthet i att träna och försöka vara i bäst form. Som center åker man runt mycket på isen så man behöver ha flåset. På somrarna tränar jag väldigt, väldigt mycket och jag satsar mycket på konditionsträning. Jag försöker alltid vara ute och springa, cykla eller något annat med min flickvän. Vi gör mycket sådana aktiviteter tillsammans och det hjälper mig att vara i så bra form som möjligt, även när det är lågsäsong. 
– Jag tycker att som center måste man klara av att orka spela mycket. Speciellt här i Sverige är det väldigt viktigt eftersom tempot är så högt. Både i SHL och i HockeyAllsvenskan måste man åka väldigt mycket skridskor och då måste man alltid kunna hänga med.

Sam Vigneault har hyllats i HV för sin fysik. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Det som sticker ut mest kring Sam Vigneaults testvärden sedan han kom till HV71 är hans resultat på VO2max. Det är ett test som mäter syreupptagningsförmåga och är ett sätt att mäta en persons kondition för att se hur mycket syre de får in i lungorna under hård träning. Ju högre syreupptagningsförmåga någon har, desto längre orkar den personen röra på sig innan den blir trött. I hockeysammanhang innebär det alltså att en spelare orkar vara ute på isen längre. 

En ‘vanlig’ människa brukar ha ett värde mellan 30 och 45 ml/kg beroende på vikt och hur mycket man tränar. En hockeyspelare ligger vanligtvis kring 60-65 ml/kg men Sam Vigneault registrerade en syreupptagningsförmåga på 75 ml/kg vilket var nytt klubbrekord i HV71. I podcasten “Sanny och Svensson” beskrev då experten och tidigare SHL-backen Sanny Lindström Vigneaults värden som “det sjukaste han hört” och att han aldrig tidigare hört talas om en hockeyspelare med så bra syreupptagningsförmåga – speciellt med tanke på att kanadensaren är en stor och tung spelare (196 centimeter och 92 kilo enligt EliteProspects). HV71-centerns syreupptagningsförmåga är jämförbar med en längdskidåkare på elitnivå. 

Sam Vigneault menar att han själv blev överraskad över sin syreupptagningsförmåga. 
– Jag hörde om det (att det var rekord). Det var typ första gången som jag gjorde ett sådant test. Jag har alltid varit i hyfsat bra form och försökt hålla mig så aktiv som möjligt under sommaren. Det var första gången jag gjorde ett VO2-test och det kom som en chock för mig också. 
– Jag är glad över den siffran och så men nu är det mer fokus på det hockeymässiga, avslutar Vigneault. 


TV: Ett Brynäs i kris? "Till slut ramlar man ur"

Matchrapporter: Fredrik Forsberg i målform när HV 71 vann mot Rögle Oscar Fisker Molgaard och Herman Hansson matchvinnare borta mot Leksand Seger för Timrå på bortaplan mot HV 71 HV 71 slog Brynäs på bortaplan HV 71 kunde inte stoppa Skellefteås segertåg

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten