Adrian Kempe.
Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports
NHL

Adrian Kempe matchvinnare för Los Angeles Kings

ANNONS

Adrian Kempe har tagit vid där han avslutade förra säsongen. I natt blev den svenske forwarden matchvinnare för sitt Los Angeles Kings efter att ha dundrat in 2–1-målet i övertidsspelet mot Vegas Golden Knights.

Den gångna säsongen blev Adrian Kempes både mål- och poängbästa i karriären, då Kramforssonen sköt 35 mål och noterades för totalt 54 poäng på 78 matcher.

När Kempe i natt spelade sin första träningsmatch med Kings för säsongen tog den svenske centern vid där han avslutade förra säsongen. Drygt två minuter in i förlängningsspelet lyckades 26-åringen överlista Adin Hill med ett direktskott i numerärt överläge och således säkra segern för Kings.

Nyförvärvet, tillika Sverige-bekantingen, Kevin Fiala noterades för en assist på Kempes segermål och sköt själv Kings enda mål under ordinarie matchtid. 

Jacob Moverare, Alexander Edler och Lias Andersson kom också till spel för Kings, dock utan att skriva in sig i poängprotokollet.

***

Jesper Bratt, Jesper Boqvist och Andreas Johnsson skrev samtliga in sig i poängprotokollet i natt när New Jersey Devils besegrade Montreal Canadiens med 2–1. De tre svenskarna noterades för varsin assist i matchen där sommarens draftetta Juraj Slafkovský gjorde sitt första framträdande i en Canadiens-tröja. Slovaken lämnade isen utan någon poäng i protokollet.

***

Filip Forsberg sköt ett av Nashvilles mål i 4–0-segern mot Florida i en av klubbarnas två möten under natten till tisdag. Svensken matchades sparsamt av Predators, men hann ändå med sex skott på mål på de dryga 15 minuter han spelade i segermatchen.

Mattias Ekholm noterades för två assist i matchen.

Den tidigare Skellefteå-backen Adam Wilsby gjorde sitt första framträdande för Nashville i matchen och loggade strax över 17 minuters istid i debuten. Han lämnade matchen med ett skott på mål och två tacklingar i protokollet.

***

Gustav Rydahl gjorde i natt sin första match med New York Rangers i Madison Square Garden. Färjestads guldhjälte noterades för fyra tacklingar i sin debutmatch och var -1 i plus/minus-statistiken på de dryga 13 minuter han spelade i 4–1-segern mot New York Islanders.

Mika Zibanejad stod för en assist för Rangers, medan den tidigare Örebro-backen Robin Salo sköt Islanders enda mål i matchen.


TV: Rydahl nära en drömdebut för Rangers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL