Fredric Andersson & Daniel Rahimi
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Björklöven ändrar om i Fredric Anderssons frånvaro

ANNONS

Kaptenen Fredric Anderssons skadebesked var ett tungt avbräck för Björklöven. Nu måste resterande spelare fylla hans skor. 
– Vi får ha andra som steppar upp och tar det ansvaret, säger klubbens huvudtränare Viktor Stråhle till Västerbottens-Kuriren.

Igår kom beskedet att Björklövens kapten, Fredric Andersson, kommer vara borta under en längre tid på grund av en handledsskada. Nu måste klubben hitta ett sätt att ersätta honom i laguppställningen.

 

Men klubbens huvudtränare Viktor Stråhle är inte orolig.

– Det är vår kapten och det vore korkat att säga att man inte kommer sakna honom i omklädningsrummet och på isen. Det är klart vi kommer göra det. Vi får ha andra som steppar upp och tar det ansvaret också, säger han till Västerbottens-Kuriren.

I Anderssons frånvaro är det Daniel Rahimi som får axla kaptensrollen. Alexander Wiklund och Mattias Nørstebø förblir assisterande kaptener, men får förstärkning av Charles-David Beaudoin, som nyligen adderats till kaptensgruppen.

Junioren kan få chansen i premiären

Vem som ersätter centern i laguppställningen är ännu inte spikat. Enligt tidningen kan det bli den 19-årige junioren Carl Holmner Härgestam som tar kaptenens plats. Men Stråhle vill inte fastslå att det är så det kommer se ut i den Hockeyallsvenska-premiären.

– Det kan hända sjukt mycket på 24 timmar, så jag kommer inte kommentera det med risk att jinxa något. Vi får se vilka som är hela och rena när pucken släpps, säger Stråhle.

I kväll klockan 19.00, inleder Björklöven den nya säsongen i ett möte med BIK Karlskoga hemma i Winpos Arena.


TV: Gustaf Franzén förklarar "Boforsandan"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL