Dominik Hasek vill stoppa ryska spelare från Prag-matcherna.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Dominik Hasek vill utesluta ryska spelare från NHL Global Series

ANNONS

I oktober inleder San Jose och Nashville säsongen i Tjeckien. Då vill Dominik Hasek vill utesluta ryska spelare från NHL-matcherna i Prag.

I början av oktober ställs Nashville Predators mot San Jose Sharks som del av NHL:s Global Series 2022. När lagen intar isen på 02 Arena i Prag vill målvaktslegendaren Dominik Hasek att det ska ske utan ryska spelare i laguppställningen.

Under gårdagen gick Hasek ut på Twitter och meddelade att Tjeckiens utrikesdepartement gjort sin ställning tydlig kring de ryska spelarnas deltagande för NHL:s kommissionär och vice kommisionär.

“Förra veckan skickade utrikesdepartementet ett brev till NHL:s Gary Bettman och Bill Daly att det inte ligger i Tjeckiens intresse att låta ryska spelare komma till vårt land och spela matcher under den 7 och 8 oktober. Vi vill inte främja ryska aggressioner här. Vi vill främst skydda våra och våra allierades liv.”

“Ukraina förtjänar det inte”

Det är inte den första gången Hasek har motsatt sig ryska spelares deltagande inför NHL-matcherna i Prag.

– Om det så är fallet att de tillåts att spela, kommer jag gör allt jag kan för att försäkra att matchen inte organiseras i mitt hemland. Jag vädjar till den tjeckiske regeringen, evenemangsarrangörerna och samarbetspartners, och till allmänheten. Låt oss inse att genom att tillåta ryska atleter att spela, främjar vi rysk sport på ett stort sätt. Ukraina förtjänar det inte, och inte heller gör NHL supportrar eller spelare det, ska Hasek ha sagt i april enligt finska Iltalehti.

Nashville har två ryska spelare under kontrakt i form av målvaktstalangen Jaroslav Askarov och forwarden Jakov Trenin, medan San Jose har sex ryska spelare under kontrakt, däribland Aleksandr Barabanov och Nikolaj Knjznov.


TV: Cederqvist: "Redo att ta den här chansen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL