Foto: Bildbyrån
NHL

Samuel Ersson är tillbaka efter operationen: "Jag känner mig mer bekväm där ute"

ANNONS

Förra säsongen blev det bara fem matcher för Samuel Ersson. En ljumskskada höll den unge målvakten borta från spel och tvingade honom till en operation, men nu är han tillbaka.
– Jag känner mig mycket mer bekväm i min förmåga att spela, att min kropp kan klara av att vara därute, säger 22-åringen till Phillyhockeynow.

Den tidigare JVM- och Brynäsmålvakten Samuel Ersson åkte inför den förra säsongen över till Nordamerika för att slå sig in i Philadelphia Flyers.

Men en ljumskskada ställde till det för Falusonen och det blev tillslut bara fem matcher i AHL med Leigh Valley Phantoms. Efter en operation har han nu börjat växla upp och är återigen redo för spel.

I rookieturneringen som spelas nu under september har målvakten för första gången på ett par månader ställt sig i kassen.

– Det känns mycket bättre, speciellt mentalt. Jag känner mig mer bekväm därute. Det är det viktigaste, jag är sugen på att komma igång och spela ett par matcher, säger Samuel Ersson till PHN.

“Rehabat i så många månader”

Efter att ha draftats av Philadelphia Flyers 2018 började förväntningarna skruvas upp. Efter ett par bra säsonger med Brynäs och ett bra JVM 2018 sågs svensken som en stor målvaktstalang. Under de två sista SHL-säsongerna var han förstemålvakt i Brynäs och stod bland annat för en imponerande insats i kvalspelet mot HV71. Med 94.9 i räddningsprocent och 1.3 insläppta mål per match över fem matcher var han en starkt bidragande orsak till att klubben höll sig kvar i SHL. 

Men debutsäsongen i Nordamerika blev som sagt inte alls som någon hade önskat.

– Jag har rehabat i så många månader och det här är vad jag har jobbat för – att komma tillbaka hit. Det är spännande att vara här, fortsätta jobba och hålla fokus. Ta bebissteg… Jag vet att det viktigaste för mig just nu är att bara komma tillbaka och spela matcher. Jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma dit jag vill vara i mitt spel och hur jag spelar.

Tar hjälp av svenske kollegan

Under lördagen gjorde Samuel Ersson sin comeback när Philadelphia Flyers mötte New York Rangers. Med 36 räddningar var svensken en bidragande faktor till 5-1 segern för Flyers. 

Till den kommande säsongen förväntas han börja i AHL. I NHL-laget är Carter Hart etta, även om han har haft två tunga säsonger. Där bakom är det alltjämnt öppet, speciellt efter att Ivan Fedotov stoppades av den ryska militären att åka över till USA. Därför blir det Felix Sandström och Samuel Ersson som får göra upp om andraspaden.

– Han (Felix Sandström) har varit väldigt hjälpsam under den här perioden. Att veta att han har gått igenom något liknande och att kunna prata med honom har hjälpt mig. När du under rehaben får lite motgångar är det trevligt att ha någon att prata med.  


TV: Lundqvists galna jinx

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL