Rihard Marenis.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Kunde inte brytt mig mindre om försäsongen"

ANNONS

Rihards Marenis har fått kritik för sina insatser under försäsongen. Själv kunde MoDos nyförvärv inte bry sig mindre om träningsmatcherna inför säsongen.
– Jag är redo när säsongen börjar och är inte orolig över försäsongen, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Rihards Marenis har inte övertygat under försäsongen och erkänner själv för Örnsköldsviks Allehanda att “benen inte är helt 100 just nu”. MoDo spelade sin första träningsmatch i mitten av augusti och det dröjer fortfarande två veckor kvar innan den hockeyallsvenska premiären mot AIK.

– Jag är redo när säsongen börjar och är inte orolig över försäsongen. Jag vet inte hur alla andra tänker kring det, men min ärliga inställning är att jag inte kunde brytt mig mindre om försäsongen. Jag vet att jag kommer vara redo den 23 september, det är det enda jag bryr mig om.

“Ingen som vinner något mästerskap”

Totalt kommer MoDo spela åtta träningsmatcher innan premiären den 23 september.

– Matchen mot AIK var vår sjätte match och vi hade kunnat gå in i säsongen nu, men det är vad det är. Det viktigaste är att hålla sig hel och inte övertänka. Det är ingen som får bonus, extra betalt eller vinner något mästerskap i de här matcherna. Jag är inte orolig och jag kommer inte att behöva vara det heller.

Den 29-årige letten hämtades in till MoDo från hockeyallsvenska konkurrenten Vita Hästen inför den här säsongen. I Norrköpingslaget gjorde den VM-meriterade forwarden stor succé under fjolårssäsongen med 21 mål och totalt 36 mål på 33 matcher.

I kväll fortsätter MoDo sitt försäsongsmatchande genom ett möte med Leksand.


TV: Se Luleåforwardens drömmål

Den här artikeln handlar om: