Adam Brodecki.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Europa

Adam Brodecki klar för spel i Rytiri Kladno

ANNONS

Adam Brodecki stannar utomlands. Under torsdagen meddelade tjeckiska Rytiri Kladno, som ägs av Jaromir Jagr, att forwarden skrivit på för klubben.

Enligt EliteProspects sträcker sig Adam Brodeckiis kontrakt med den tjeckiska klubben över den kommande säsongen.

– Jag är glad att komma till Kladno. Jag vet inte mycket om staden eller landet ännu, men jag ser framemot att få lära känna alla. Det kommer att bli mycket nytt, säger Brodecki till Kladnos hemsida.

Brodecki spelade den gångna säsongen i finska JYP, där han producerade 15 mål och 28 poäng på 52 matcher i Liiga. I Kladno blir den svenske forwarden lagkamrat med legendaren Jaromír Jágr som även äger den tjeckiska klubben.

– Jag vill testa något nytt. När Kladno hörde av sig hade jag en bra känsla och jag vill verkligen hjälpa laget. Jag skulle bli glad om vi kunde nå någon form av framgång denna säsong, säger Brodecki.

Den 27-årige stockholmaren har tidigare spelat SHL-hockey med Brynäs, Växjö, Linköping och Malmö. Totalt har Brodecki producerat 103 poäng (39+64) på 334 matcher i SHL.


Rönnbergs hyllning: "Otrolig spelbegåvning"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL