Nikolajs Jelisejevs.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
KHL

Lettiska förbundet stoppar Nikolajs Jelisejevs KHL-övergång

ANNONS

Nikolaj Jelisejevs gjorde klart med KHL-klubben Admiral Vladivostok efter avskedet från MoDo. Nu går det lettiska hockeyförbundet in och stoppar övergången.

Via sin hemsida meddelar Lettlands ishockeyförbund att man inte godkänt den tidigare MoDo-spelaren Nikolajs Jelisejevs övergång till KHL-klubben Admiral Vladivostok. Förbundet mottog transferförfrågan under den gångna helgen, varpå man valde att avslå förfrågan.

I slutet av april genomförde Lettland en lagändring som gör gällande att spelare, tränare och andra ledare som deltar i någon liga i Ryssland och Belarus stängs av från landslagsspel. Idrottarna får inte heller rätt till statliga medel för att täcka utbildnings- och tävlingskostnader.

Tidigare under sommaren har den tidigare Växjö-målvakten Janis Kalnins gjort klart med KHL-klubben Amur Chabarovsk och är i nuläget på plats i Ryssland för att förbereda sig inför den stundande KHL-säsongen. Det lettiska förbundet stoppade även den övergången, så det är i dagsläget oklart kring huruvida Kalnins faktiskt kan spela i KHL-klubben eller inte den kommande säsongen.


TV: John Klingbergs första ord efter flytten till Anaheim

 

Den här artikeln handlar om: