Henrik Gradin och Johan Sundström.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Henrik Gradin: "Johan Sundström skulle vara en drömspelare för oss"

ANNONS

Johan Sundström är på väg bort från Frölunda. För Örnsköldsviks Allehanda bekräftar MoDos sportchef Henrik Gradin att man hört sig för kring forwardens tillgänglighet.
– Det är ett namn som vi gärna skulle vilja ha, men det är ett långskott, säger Gradin till tidningen.

Tre år efter återkomsten till Frölunda ser Johan Sundströms tid i Göteborgsklubben att vara över. Redan i april rapporterade SportExpressen att den tidigare VM-spelaren skulle köpas ut från sitt kontrakt med klubben, men än så länge är Sundström fortfarande Frölundas spelare.

Om Sundström släpps från Frölunda är MoDo en klubb som är intresserade av forwardens tjänster. Det bekräftar sportchefen Henrik Gradin för Örnsköldsviks Allehanda.

– Det är klart att Johan Sundström skulle vara en drömspelare för oss, men sen är jag inte så säker på att Johan vill spela i Hockeyallsvenskan. Det är ett namn som vi gärna skulle vilja ha, men det är ett långskott, säger Gradin till tidningen.

Bekräftar intresse för kanadensare

Sundström stod för 15 poäng på 49 grundseriematcher för Frölunda den gångna säsongen och stod stundtals utanför laget i SM-slutspelet. På meritlistan har 29-åringen elva NHL-matcher med New York Islanders, en VM-turnering med Tre Kronor, ett JVM-guld med Juniorkronorna, ett SM-guld med Frölunda samt KHL-spel med Avangard Omsk och Kunlun Red Star.

Gradin bekräftar samtidigt för Örnsköldsviks Allehanda att MoDo hört sig för kring centern Gabriel Fontaines tillgänglighet inför nästa säsong. 25-åringen stod för 13 poäng på 39 matcher med Colorado Eagles i AHL den gångna säsongen.

I skrivande stund har MoDo tre målvakter, tio backar och 14 forwards under kontrakt inför nästa säsong.


TV: Ludvig Jansson draftad av Florida Panthers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL