Jakob Lilja är klar för spel i Dynamo Moskva.
Foto: Bildbyrån
KHL

Jakob Lilja presenterad av Dynamo Moskva

ANNONS

Det kan bli en fortsättning i KHL för Jakob Lilja. I dag presenterades den Tre Kronor-meriterade forwarden av den ryska huvudstadsklubben Dynamo Moskva.

Via sin hemsida meddelar Dynamo Moskva att Jakob Lilja skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Förutom hans styrka i anfallsspelet så har han en hög arbetskapacitet, vilken syns på hans istid de senaste säsongerna. Vi tror att han kommer att stärka vårt anfall och bli en favorit för fansen, säger general managern Aleksej Sopin.

För SportExpressen berättar Lilja att han skrev på kontraktet med Dynamo Moskva redan i februari och att han sedan Rysslands invasion av Ukraina velat bryta kontraktet. KHL-klubben har dock inte velat bryta avtalet, varpå Liljas alternativ har varit att köpa sig loss från kontraktet.

– Jag själv personligen har inte råd att köpa ut mig från detta. Den ekonomiska möjligheten har jag inte. Det är helt enkelt mer pengar än vad jag äger, säger han till tidningen.
– Jag har varit väldigt tydlig med att jag ville bryta det, säger Lilja.

29-åringen har spelat i KHL sedan säsongen 2020/21, då han lämnade Columbus Blue Jackets organisation för spel i Barys Nur-Sultan. Den gångna säsongen noterades han för 16 mål och totalt 27 poäng på 47 matcher i KHL:s grundserie.


TV: Flyers avskedsvideo till Oskar Lindblom

Den här artikeln handlar om: