Jacob Larsson.
Foto: Bildbyrån
NHL

Jacob Larsson skriver ettårskontrakt med Ottawa

ANNONS

Jacob Larsson byter NHL-organisation för första gången. Den svenska backen lämnar Anaheim efter sex säsonger och skriver på ett tvåvägskontrakt med Ottawa. 

Sedan han lämnade Sverige för spel i Nordamerika, har Jacob Larsson representerat Anaheim Ducks organisation. Klubben draftade den Ljungbyfödda backen 2015 och 2016/17 åkta han över. 

Nu kommer den tidigare Frölundaspelaren att få dra på sig en tröja från en annan organisation i NHL för första gången. Ottawa Senators meddelar nämligen att den 25-årige Jacob Larsson skriver ett ettårigt tvåvägskontrakt. Vilket troligtvis innebär spel i NHL och AHL under den kommande säsongen, precis som Larsson blivit van vid från sin tid i Anaheim. 

Totalt har han hittills samlat ihop 165 NHL-matcher och 136 AHL-matcher under sina sex år i föreningen. Under hela den nedkortade säsongen 2020/21 spelade han i NHL-laget under hela perioden. Då stod han för sju poäng på 46 matcher. Under den gångna säsongen fick han endast visa upp sig vid sex tillfällen i NHL.


TV: LISTA: Tio bästa aktionerna från Stanley Cup-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL