Filip Gustavsson.
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Filip Gustavsson trejdas till Minnesota Wild

ANNONS

Filip Gustavsson kommer att ha en ny klubbadress i NHL nästa säsong. Under tisdagen trejdades den svenske målvakten från Ottawa Senators till Minnesota Wild i utbyte för missnöjde Cam Talbot.

Målvaktskarusellen fortsätter att snurra i NHL.

Efter att Ottawa Senators trejdat underpresterande Matt Murray till Toronto Maple Leafs härom dagen genomförde klubben en ny förändring i kassen under tisdagen. Då valde man nämligen att skeppa svensken Filip Gustavsson till Minnesota Wild i utbyte för Cam Talbot.

Bytesaffären kommer efter att Talbot, genom sin agent George Bazos, visat stort missnöje över att Wild förlängt kontraktet med veteranmålvakten Marc-André Fleury, något som indirekt ska ha lett till ett önskemål om en trejd. 

Nu kommer Filip Gustavsson att bilda målvaktspar med Fleury i Minnesota medan Talbot gör Anton Forsberg sällskap i Ottawa.

Trejdad för andra gången i karriären

Minnesota, som även kommer att ha Jesper Wallstedt i organisationen nästa säsong, blir Gustavssons tredje NHL-klubb. Han draftades ursprungligen av Pittsburgh Penguins i andra rundan sommaren 2016, men han hann aldrig representera klubben innan han trejdades till Ottawa i februari 2018.

Under sin tid i den kanadensiska huvudstaden gjorde 24-åringen från Kågedalen 27 NHL-matcher och hade en räddningsprocent på 90,5. 

Cam Talbot har tidigare spelat för New York Rangers, Edmonton, Philadelphia och Calgary under sin NHL-karriär. 35-åringen kommer från en säsong där han gjorde 49 matcher för Wild och hade en räddningsprocent på 91,1.


TV: Bakom kulisserna när Colorado blev mästare

Den här artikeln handlar om: