Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Washington släpper den forne målvaktstalangen

ANNONS

Ijla Samsonov såg ut att vara det nästa ryska målvaktsfenomenet när han kom fram. Men sedan flytten till Nordamerika har utvecklingen stannat av – och nu släpps 25-åringen av Washington Capitals.

Han var målvaktsundret som dominerade KHL vid ung ålder. Vid 19-års ålder var han en av KHL:s bästa målvakter och satte upp imponerande siffror i NHL. År 2016 blev han också Gagarin Cup-mästare med Metallurg Magnitogorsk.

När han 2018 lämnade hemlandet för spel i Washington Capitals var det med höga förväntningar på sig.

Men Ilja Samsonov fick det aldrig att stämma i NHL. Nu lämnar målvakten Washington efter fyra säsonger i organisationen och 89 matcher.

Målvaktscirkusen i full gång

Anledningen till att Capitals inte ens ger ett kvalificerande erbjudande ska vara att man var rädd att en domstol skulle sätta en lön på runt 3.5 miljoner dollar per säsong. Något klubben anser är för dyrt för en målvakt som inte har visat sig vara mer än en duglig backup.

Nu är det alltså ännu en målvakt som ansluter sig till cirkusen där det redan har skett flera flyttar. Bland annat har Ville Husso trejdats till Detroit, Matt Murray till Toronto och Petr Mrázek till Chicago.


TV: Marco Kasper draftad av Detroit Red Wings

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL