Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Bekräftat: Valerij Nitjusjkun skriver nytt kontrakt med Colorado

ANNONS

Valerij Nitjusjkin är en starkt bidragande faktor till att Colorado kann titulera sig Stanley Cup-mästare. Nu skriver ryssen ett nytt åttaårskontrakt med klubben.
– Han hade varit en av de mest eftertraktade forwardsen på öppna marknaden, säger Avalanche “president of hockeyoperations” Joe Sakic.

Under den gångna säsongen kom det stora genombrottet för Valerij Nitjusjkin. Ryssen var en jätte för Colorado Avalanche under säsongen och var stundtals dominant i alla delar av banan.

I grundserien blev det 52 poäng på 62 matcher och i slutspelet blev det 15 poäng på 20 matcher.

Rejäl löneökning

Nu kommer belöningen.

Det i form av ett kontrakt över åtta år som är värt cirka 521 miljoner svenska kronor. Lönetaksträffen hamnar på 6.125 miljoner dollar per år. Det i paritet till det föregående kontraktets lönetaksträff som låg på 2.5 miljoner dollar per år.

Med 14.9 miljoner dollar kvar i lönetaksutrymme har Colorado bland annat André Burakovsky, Nazem Kadri och Artturi Lehkonen kvar att sajna. 

Under gårdagen meddelade Colorado också att Joe Sakic befodras från GM till president of hockey operations och Chris MacFarland blir ny general manager.

 


TV: Filip Bystedt draftad av San Jose Sharks

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL