Kirby Dach och Alex DeBrincat.
Foto: James Guillory-USA TODAY Sports
NHL

Alex DeBrincat och Kirby Dach chockade efter trejderna från Chicago Blackhawks

ANNONS

Chicago Blackhawks gjorde sig av med både Alex DeBrincat och Kirby Dach.
Efteråt var båda spelarna chockade över att ha trejdats.
– Jag var redo att spela i Chicago under en lång tid framöver, säger DeBrincat.
– Det kom som en överraskning, säger Dach. 

Efter en kaosartad säsong kommer Chicago Blackhawks att göra stora förändringar i sin trupp då de förväntas gå igenom en fullskalig rebuild. 

De två första spelarna som offrades var skyttekungen Alex DeBrincat som trejdades till Ottawa Senators och centerlöftet Kirby Dach som trejdades till Montréal Canadiens. I båda bytena fick Chicago draftval tillbaka. 

DeBrincat har vunnit Blackhawks interna skytteliga två år i rad och kommer från sin bästa säsong i karriären då han sköt 41 mål och 78 poäng på 82 matcher. Trots att hans namn funnits i trejdrykten ett tag så blev han överraskad över att få lämna Chicago. 

– Jag var redo för att spela i Chicago under en lång tid framöver. Det var så jag tänkte hela tiden. Jag har aldrig blivit trejdad tidigare i min karriär utan oavsett nivå har jag varit en kille som vill stanna i ett och samma lag, säger DeBrincat enligt Chicago Sun Times och fortsätter: 
– Jag blev chockad när jag fick reda på att jag blev trejdad. Visst, jag hade sett lite rykten och så men det landade inte riktigt förrän det faktiskt hände. 

Oklart vad som händer med ikonerna

Kirby Dach draftades som trea av Chicago Blackhawks 2019 men har sedan haft problem med skador och inte fått den start på NHL-karriären som klubben önskat. Därför skeppades han till jumbon Montréal mitt under NHL-draften. 

– Jag fick ett samtal bara fem minuter innan klubbarna gick ut med det. Jag var precis på väg till rinken för att träna så det kom som en överraskning, säger Dach och fortsätter:
– Jag hade ju hört att “Cat” (Alex DeBrincat) erbjöds runt omkring men jag hade inte hört att mitt namn var ute i ryktena heller förrän nyligen. Chicago var väldigt öppna och ärliga med att de går in i en rebuild och då kände de väl att de behövde gå vidare från mig och “Cat”. Det är bara en business helt enkelt och nu är det bara att gå vidare.

Chicago Blackhawks är dock inte färdiga med sina bytesaffärer inför nästa säsong och det finns även en osäkerhet kring vad som händer med klubbikonerna Patrick Kane och Jonathan Toews då båda uppges ha uttryckt ett missnöje över vart klubben är på väg. 


TV: Det bästa från Adam Boqvists första år i Columbus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL