Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: AHL/YouTube
AHL

Jesper Sellgren och Noel Gunler Calder Cup-mästare med Chicago Wolves

ANNONS

Chicago Wolves är Calder Cup-mästare 2022. 
Två svenskar, Jesper Sellgren och Noel Gunler, fick vara med och lyfta bucklan.
Sellgren skrev då historia genom att tangera rekordet för flest Calder Cup-titlar av en svensk. 

Efter att Calder Cup-slutspelet blivit inställt både 2020 och 2021 på grund av coronapandemin så har AHL nu korat en mästare igen. 

Chicago Wolves vann nämligen nattens femte finalmatch mot Springfield Thunderbirds med 4-0 och tar hem finalen med 4-1 i matcher för att bli Calder Cup-mästare för tredje gången i klubbens historia. 

Två svenskar fick då vara med och lyfta bucklan då Jesper Sellgren och Noel Gunler båda spelar i Chicago Wolves. 

Tangerar svenska Calder Cup-rekordet

Sellgren skriver då historia genom att bli tangera rekordet för flest Calder Cup-titlar av en svensk. Detta är hans andra triumf i AHL då han också fick lyfta bucklan med Charlotte Checkers 2019. Den enda andra svensken som vunnit Calder Cup två gånger är Mikael Andersson som vann 1987 med Rochester Americans och 1991 med Springfield Indians. 

Jesper Sellgren, som ryktas vara klar för Luleå inför nästa säsong, stod för tre assist på 18 matcher under slutspelet. Noel Gunler åkte över till USA efter att säsongen med Brynäs tog slut och han gjorde två poäng på tio matcher i slutspelet. Han fick dock bara spela i den första finalmatchen och var sedan utanför laget. 

I Chicago Wolves spelar även Växjös tidigare guldforward Jack Drury som var en stor anledning bakom lagets triumf. Han stod för två assist i nattens avgörande match och noterades för antingen mål eller assist i alla fem finalmatcher med åtta poäng i finalen. Drury gjorde totalt 24 poäng på 18 matcher i slutspelet vilket gav en tredjeplats i poängligan. 

Springfield Thunderbirds – Chicago Wolves 0–4 (0-1,0-1,0-2) 

Springfield: – 
Chicago: Max Lajoie (4), Andrew Poturalski (8), David Gust (5), Josh Leivo (15). 

Chicago Wolves vinner serien med 4-1 i matcher.


TV: Landeskog hyllas i Colorado: "En unik spelare"

Den här artikeln handlar om: