Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Vimeo/IIHF
U18-VM Dam 2022

Sverige förlorar bronsmatchen – nollat av Finland

ANNONS

Sverige lämnar JVM-turneringen i Madison tomhänta.
Detta efter att man förlorat nattens bronsmatch mot Finland med 0–3.
– Vi gjorde allt vi kunde för varandra, säger kaptenen Nicole Hall till IIHF:s hemsida.

Sverige hade möjlighet att säkra sin sjätte bronsmedalj i JVM-sammanhang för damer i nattens möte med Finland, men Madeleine Östlings landslag hade inte tillräckligt med bränsle kvar i tanken för att få grannlandet på fall.

Efter en mållös förstaperiod öppnade Sanni Vanhanen målskyttet drygt halvvägs genom den andra perioden. Samma Vanhanen utökade sedan ledningen i den tredje perioden innan 16-åringen fullbordade sitt hattrick när hon fastställde slutresultatet till 3–0 halvvägs genom den tredje perioden. 

Trots att Sverige avlossade 35 skott så lyckades man inte överlista en storspelande Emilia Kyrkkö i det finska målet.

– Jag är väldigt stolt över laget. Vi gjorde allt vi kunde för varandra. Vi gjorde allt som vi kunde göra, säger lagkaptenen Nicole Hall.

Fick bortdömt mål

Nicole Hall såg ut att ha överlistat Kyrkko med drygt fem minuter kvar att spela, men finskorna utmanade målet då de ansåg att målvakten blivit störd i samband med målsituationen. Finskorna fick rätt och målet dömdes bort.

– Det borde ha varit mål. Det är allt jag kan säga, säger Hall.
– Vi förtjänade åtminstone ett mål. Om vi hade fått det där målet med fem minuter kvar så hade vi fått bra självförtroende i sex–mot-fem-spelet. De var lite skakiga. Det kunde ha vänt hela matchen, fyller förbundskaptenen Madeleine Östling i.

För Finland var bronset nationens tredje bronsmedalj i JVM-sammanhang. För Sverige innebär förlusten att man missar medalj för tredje turneringen i rad.

Finland – Sverige 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Finland: Sanni Vanhanen 3.
Sverige:

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: