Andreas Wingerli.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

Andreas Wingerli: "Hade varit kul att spela hemma i Skellefteå"

ANNONS

AHL-säsongen med Colorado Eagles är över.
Om några dagar kan Andreas Wingerli vara en Skellefteå AIK-spelare igen.
– Vi får se vad det blir, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Innan den 15 juni måste Andreas Wingerli skriva ett nytt NHL-kontrakt, annars blir han Skellefteå AIK:s spelare nästa säsong. Detta eftersom att han under den gångna säsongen skrev på ett nytt SHL-kontrakt över säsongen 2022/23.

– Det är klart att det hade varit kul att spela hemma i Skellefteå igen och spela i Sverige där jag känner mig trygg. Vi får se vad det blir. Nu är det bara att vänta och det är ju oavsett två bra alternativ, säger Wingerli till Västerbottens-Kuriren.

Wingerli lämnade Skellefteå för spel i Colorado Avalanche inför den här säsongen, men fick finna sig i att endast spela farmarlagshockey med Colorado Eagles i AHL under säsongen. Totalt blev det 22 poäng på 64 grundseriematcher i AHL.

– Det har varit lite upp och ner för mig. Det har varit mycket nytt och mycket att ställa om sig till. I det stora hela har det varit lärorikt och jag har mycket jag kan bygga vidare på, säger han.

Redan i februari öppnade general managern Erik Forssell för att Wingerli skulle kunna återvända till klubben.

– Det är helt och hållet upp till honom vad det blir nästa säsong. Det vi vet är att vi har kontrakt med honom och givetvis hoppas att han spelar med oss, sade Forssell till Norran då.

24-åringen SHL-debuterade i Skellefteå AIK säsongen 2015/16 och har totalt spelat 288 SHL-matcher för klubben. På dessa matcher har han producerat 104 (48+56) poäng.


Tillbakablick: JVM-kaoset

Den här artikeln handlar om: