Cervenka, Olkinuora och Jones tar alla plats i stjärnlaget.
Foto: Bildbyrån
VM 2022

De tar plats i VM:s All-Star Team

ANNONS

Finland fick under gårdagskvällen frälsa hemmasupportrarna och bärga nationens fjärde VM-guld på herrsidan. I samband med finalen presenterades även turneringens All-Star Team – där halva laget utgörs av finska spelare.

Trots att man tappade ett sent tvåmålsunderläge i finalen mot Kanada lyckades Finland bärga nationens fjärde VM-guld på herrsidan under gårdagskvällen. Detta efter att Sakari Manninen avgjort förlängningen efter att den kanadensiske kaptenen Thomas Chabot dragit på sig en omdiskuterad utvisning i förlängningsspelet, varpå Manninen utnyttjat det numerära överläget och frälst hemmapubliken i Tammerfors.

I samband med VM-finalen så presenterades, i vanlig ordning, turneringens All-Star Team. Laget fick en stark finsk prägel, då tre av de sex uttagna spelarna kom från de finska lejonens guldlag.

Burväktaren prisas som MVP

Målvakten Juho Olkinuora, backen Mikko Lehtonen och guldskytten Sakari Manninen tar alla plats i All-Star-laget, medan Seth Jones (USA), Roman Cervenka (Tjeckien) och Pierre-Luc Dubois (Kanada) utgör den resterande delen av stjärnlaget.

Lehtonen och Cervenka utnämndes till bäste back respektive bäste forward i turneringen, medan Juho Olkinuora prisades som både bäste målvakt och mest värdefulle spelare i turneringen. Den finske målvakten avslutade turneringen med en räddningsprocent på 94,8 procent och med fyra hållna nollor på åtta spelade matcher.

Inga svenska spelare tar plats i VM:s All-Star Team.

All-Star-laget

Målvakt

Juho Olkinuora (Finland)

Backar

Mikko Lehtonen (Finland)
Seth Jones (USA)

Forwards

Roman Cervenka (Tjeckien)
Pierre-Luc Dubois (Kanada)
Sakari Manninen (Finland)

Bästa målvakt: Juho Olkinuora (Finland)
Bästa back: Mikko Lehtonen (Finland)
Bästa forward: Roman Cervenka (Tjeckien)

MVP

Juho Olkinuora (Finland)


TV: Magisk stämning när Finland lyfter VM-bucklan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL