Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
VM 2022

Stjärnan nobbar VM

ANNONS

Kevin Fiala gjorde 85 poäng under NHL:s grundserie och är en av Schweiz bästa spelare. Men något VM blir det inte för 25-åringen som sitter på ett utgående kontrakt.

I Sverige är Kevin Fiala känd från sin juniortid i Malmö och sina två säsonger i SHL med HV71.

Schweizaren har nu växt fram som en stark poängplockare i NHL och gjorde i år imponerande 85 poäng på 82 grundseriematcher. Efter att hans Minnesota Wild åkte ur Stanley Cup-slutspelet började Schweiz hoppas på att stjärnspelaren skulle ansluta till landslaget i Finland.

Men så blir det inte.

Kontraktssituationen sätter stopp

För swisshockeynews berättar Lars Weibel, som är direktör för det schweiziska landslaget, att det inte blir något världsmästerskap för 25-åringen.

– Vi har haft framgångsrika samtal med Minnesota Wild, men hans kontraktssituation gör att det är en för hög risk att medverka i världsmästerskapen, enligt Kevin och hans ledning.

Ryktas bort

Kevin Fialas ettårs-kontrakt som han skrev med Minnesota inför säsongen går ut till sommaren. Då blir han en så kallad "restricted free agent" och får alltså inte skriva på för vilken klubb han vill.

Enligt Sportsnets Jeff Marek finns det intresse hos flera andra lag om inte Minnesota skulle lyckas skriva kontrakt med genombrottsmannen. Framförallt nämns New Jersey Devils som en intressent.


TV: Siktar mot Europa – efter avskedet från Timrå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL