STANLEY CUP-SLUTSPELET
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Fyra poäng av Zibanejad – tvingar fram match sju

ANNONS

Det blir en sjunde och helt avgörande match mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins. Detta efter att Rangers i natt vände och vann match sex – mycket tack vare en storspelande Mika Zibanejad.
– Vi ger aldrig upp, säger Zibanejad till NHL.com.

Mika Zibanejad stod för två mål i 5–3-segern och var även inblandad i det matchavgörande 4–3-målet sent i den tredje perioden, då svenskens skott passade till Chris Kreider som från blålinjen lyckades överlista Louis Domingue i Penguins-målet, samtidigt som Zibanejad skymde hemmamålvakten.

Totalt stod Zibanejad för fyra poäng i matchen.

För Zibanejad var hans två mål i mittperioden hans två första i årets slutspel. Nattens 5–3-seger innebär att att Rangers räddade Penguins matchboll och tvingar fram en sjunde och helt avgörande match i New York.

– Varje gång man vinner så är det en bra känsla. Vi ger aldrig upp. Det är vad jag älskar med det här laget, säger Zibanejad till NHL.com.

“Vi har kommit samman”

Penguins hade en 2–0-ledning efter den första perioden, men två snabba Zibanejad-mål i den andra perioden såg till att kvittera det tvåmålsunderläget innan Chris Kreider sköt 3–2 i powerplay. Jevgenij Malkin kvitterade matchen för Penguins innan den andra perioden var över, men Rangers skulle dra det längsta strået efter Kreiders sena avgörande i den tredje perioden.

Andrew Copp fastställde sedan slutresultatet i tom kasse med en halv minut kvar att spela.

– Vi har kommit samman som lag och gått genom tuffa tider de senaste åren. Det har varit en lång väg. Jag är stolt över hur det här laget tävlar, oavsett om vi ligger under eller inte, säger tvåmålsskytten Kreider.

Pittsburgh tvingades klara sig utan sin stjärncenter Sidney Crosby efter att han åkt på en tackling från Jacob Trouba i match fem i New York.

– Ingen sade att det här skulle bli enkelt. De har ett väldigt bra lag med många skickliga spelare som kan göra mål. Det är ett race på först till fyra segrar och nu måste vi omgruppera, vara positiva och få jobbet avklarat, säger Penguins back Kris Letang.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3–5 (2–0, 1–3, 0–2)
Pittsburgh: Jeff Carter (4), Bryan Rust (2), Jevgenij Malkin (3).
New York: Mika Zibanejad 2 (2), Chris Kreider 2 (4), Andrew Copp (4).

Matchserien står 3–3 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: