Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
VM 2023

Finland kan få arrangera VM två år i rad

ANNONS

Den här veckan inleds VM i Tammerfors. 
Nästa år kan hockey-VM för herrar återigen spelas i finska Tammerfors – Finland kommer ansöka om att arrangera VM 2023 tillsammans med Lettland. 

Nästa års ishockey-VM för herrar var planerat att arrangeras i St. Petersburg nästa år men efter Rysslands invasion av Ukraina så fråntogs Ryssland värdskapet av mästerskapet efter beslut av IIHF.

Det är ännu inte klart vilka som då ska ta över värdskapet av hockey-VM. 

Ett land som är intresserat av att då arrangera mästerskapet är Finland som har hand om VM-turneringen som börjar nu på fredag. De planerar nämligen för att anmäla sitt intresse till IIHF tillsammans med Lettland, som var värd för förra årets mästerskap. 

– Vi överväger allvarligt att lämna in ett bud tillsammans med Finland. En av grupperna skulle i så fall spela i Riga och den andra i Tammerfors. Vi är redo att ta det ansvaret. Vi får se hur detta utvecklar sig de närmaste dagarna, säger Aigars Kalvitis, ordförande för lettiska ishockeyförbundets, enligt den lettiska nyhetsbyrån Leta.

Sedan tidigare har även Slovenien och Ungern meddelat att de är intresserade av att dela arrangemanget.

IIHF kommer att meddela var VM 2023 kommer att spelas i samband med förbundets kongress i slutet av årets VM-turnering, den 26-27 maj.


TV: Experterna vill ha fler NHL-spelare till VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL