STANLEY CUP-SLUTSPELET
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Colorado avancerar till konferenssemifinal – svepte Nashville

ANNONS

Nashville Predators hade inte mycket att sätta emot Colorado Avalanche.
I natt fullbordade Denver-laget sin svepning av matchserien – och blev därmed första lag att avancera till nästa slutspelsrunda.
– Vi gjorde ingen bra match, men hittade en väg att vinna, säger stjärnforwarden Nathan MacKinnon till Denver Post efter 5–3-segern.

Colorado Avalanche behövde bara en vecka på sig för att krossa Nashville Predators slutspelsdrömmar denna vår. I natt så stängde “Avs” matchserien borta i Nashville genom att vinna med 5–3 och därmed vinna matchserien med 4–0 i matcher.

Avalanche är därmed det första laget som får boka sin biljett till konferenssemifinalen.

– Vi har några killar som har fått lite smällar och som behöver vila. Det blir skönt att ta ett par dagar ledigt och slicka såren. Vi kommer att utnyttja detta, säger Colorados stjärnforward Nathan MacKinnon till Denver Post.

Tre poäng av Burakovsky

För första gången i matchserien lyckades Predators ta ledningen i nattens match, då Filip Forsberg gav hemmalaget ledningen med 3–2 i inledningen av den tredje perioden. Mål av Devon Toews och Valerij Nitjusjkin, båda målen med André Burakovsky i assistprotokollet, såg emellertid att vända på steken innan MacKinnon punkterade matchen med sitt 5–3-mål i tom målbur.

Burakovsky sköt även ett mål för Colorado i matchen och lämnade 5–3-segern med tre poäng i protokollet. Målet kom i den första perioden och var av det märkligare slaget, då han i samband med målet sköt sönder nätet bakom Connor Ingram i Nashville-målet.

– De gjorde en bra match i kväll, samtidigt som det inte kändes som att vi hade någon vidare match. Det är sådant som kommer att hända till slut. Vi gjorde ingen bra match, men hittade en väg att vinna. Det är nyckeln, säger MacKinnon.

Avalanche kommer att möta vinnaren mellan Minnesota och St. Louis i konferenssemifinalen.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 3–5 (1–1, 1–1, 1–3)
Nashville: Yakov Trenin 2 (3), Filip Forsberg (1).
Colorado: André Burakovsky (1), Cale Makar (3), Devon Toews (3), Valerij Nitjusjkin (2), Nathan MacKinnon (5).

Colorado vidare med 4–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: