Bildbyrån
Nyhet

Leon Bristedt lämnar Rögle – flyttar till Davos

ANNONS

Efter flera starka säsonger i Rögle lämnar Leon Bristedt nu Ängelholm. Klubben meddelar att han skrivit tvåårskontrakt med HC Davos i Schweiz. 
– Målet har varit att få prova spel utomlands, säger Bristedt på klubbens hemsida

Den nu 27-årige Leon Bristedt kom till Rögle inför säsongen 2018-19, då direkt från collegehockeyn i USA. Han klev in och blev en viktig spelare för Rögle direkt och har fortsatt ta ytterligare steg. 

Nu meddelar Ängelholmsklubben att Leon Bristedt har valt att skriva på ett tvåårskontrakt med HC Davos i Schweiz. 

– Jag har haft en jättebra tid. Jag har utvecklats som hockeyspelare och lyckats etablera mig som en bra spelare i SHL. Jag har hittat sätt att utvecklats och nu har jag kommit så långt att jag får möjligheten att prova något nytt med hockeyn och med min familj. Det är något som jag vill prova, säger Leon Bristedt på klubbens hemsida.

 

“En av Europas mest dynamiska forwards”

Redan under sin första säsong gjorde Bristedt 33 poäng och har vuxit fram till en poängstark forward under sina fyra säsonger i klubben. Den senaste blev han absolut bästa, när det kommer till poängproduktion. På 46 matcher i grundserien gjorde han 46 poäng (14+32) och vann därmed lagets interna poängliga. 

– Leon har varit en enorm del av hur Rögle vuxit under de senaste fyra åren. Han kom till oss direkt efter att ha tagit sin examen och har sedan dess utvecklats till en av Europas mest dynamiska forwards. Samtidigt som han representerat vår klubb på bästa möjliga sätt, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Kan bli en återkomst 

Men trots att Stockholmaren nu väljer att ta steget utomlands stänger han inte dörren för att göra en återkomst i framtiden. 

– Det finns en god möjlighet till det. Vi behåller vårt hus och Ängelholm kommer vara vår bas. Det är här vi byggt upp vår familj. Rögle är enda klubben jag spelat för professionellt i och jag har haft fyra fantastiska år med god hockeyutveckling, men också personlig med väldigt många fantastiska människor i och runt klubben. Den dagen man blickar hem är nog Rögle ett väldigt naturligt alternativt, säger Bristedt.


TV: "Hemmalagen verkar ha problem"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL