Noora Tulus.
Foto: Fredrik Sundvall/Bildbyrån
SDHL 1

Noora Tulus förlänger med Luleå/MSSK

ANNONS

Noora Tulus var Luleås bästa målskytt under SM-slutspelet. 
Nu förlänger finländskan med guldlaget. 
– Hon är en av ligans smartaste spelare, säger tränaren Mikael Forsberg. 

Luleå/MSSK säkrar upp en av sina viktigaste pusselbitar framöver. 

Under lördagen meddelar de att finländska stjärnan Noora Tulus förlänger sitt kontrakt med klubben efter nya SM-guldvinsten. Det nya kontraktet är skrivet över 1+1 år. 

– Under säsongen har jag haft en jättebra dialog tillsammans med Micke om min framtid som hockeyspelare. Och i slutändan har jag kommit fram till att Luleå Hockey/MSSK känns som rätt val för mig även fortsättningsvis. Jag trivs väldigt bra i Norrbotten och är omsluten av många fina lagkompisar - som det skall bli roligt att tävla med tillsammans även i framtiden. Dessutom är det underbart att vara i en förening som verkligen satsar på tjej- och damhockeyn, säger Tulus till klubbens hemsida

”Väldigt viktigt för oss i Luleå”

Den gångna säsongen var en av Noora Tulus bästa sedan hon kom till Luleå. På 30 matcher under grundserien sköt hon 20 mål och 43 poäng. I SM-slutspelet var hon också Luleås bästa målskytt på vägen till guldet med sina sex mål och tio poäng på tolv matcher. 

– Att Noora valt att förlänga med oss känns väldigt viktigt för oss i Luleå Hockey/MSSK. Hon är en av ligans absolut bästa centrar och har en förmåga att alltid höja sig när det gäller som mest. Hon är en av ligans smartaste spelare och är otroligt bra på att läsa spelet och att hela tiden vara ett hot offensivt. Därför känns det som sagt väldigt bra att vi även fortsättningsvis får ha kvar henne i Vårat Gäng, säger tränaren Mikael Forsberg

Noora Tulus kom till Luleå 2016 och har därefter spelat 186 SDHL-matcher och gjort 208 poäng. Den 26-åriga forwarden har också vunnit fem SM-guld sedan flytten till Norrbotten. 


TV: Road to SHL - Luleå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM