Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Lucas Raymond bröt torkan – när Detroit fällde mästaren

ANNONS

Detroit Red Wings lyckades ta en meriterande 4–3-seger över Tampa Bay Lightning på bortaplan. Då lyckades Lucas Raymond bryta sin åtta matcher långa måltorka.

Efter att ha gått mållös i åtta raka matcher lyckades Detroit Red Wings svenske succérookie Lucas Raymond i natt bryta sin måltorka när Red Wings gästade regerande Stanley Cup-mästaren Tampa Bay Lightning.

Drygt halvvägs in i den andra perioden kunde Raymond utöka Red Wings ledning till 3–1 efter att han snott åt sig pucken från Michail Sergatjov i mittzonen, skrinnat in i anfallszonen och avlossat med ett distinkt handledsskott mellan benskydden på Tampa-stjärnan Andrej Vasilevskij

Ligger tvåa i skytteligan för rookies

Målet var den 20-årige göteborgarens 23:e fullträff för säsongen, vilket gör att han går upp på en delad andraplats i skytteligan för rookies den här säsongen med Torontos Michael Bunting. Raymond har nu bara ett mål upp till rookiespelarnas skytteligaledare Tanner Jeannot (Nashville) på 24 mål.

Fullträffen innebar även att Raymond tangerade Dylan Larkins målnotering från dennes rookiesäsong 2015/16, vilket innebär att svensken nu delar på elfteplatsen över flest antal mål i Red Wings under sin rookiesäsong. 

Stamkos tangerade klubbrekordet

Red Wings vann matchen med 4–3 efter att även Oskar Sundqvist lyckats skriva in sig i målprotokollet för bortalaget, hans tredje mål sedan tredjen från St. Louis Blues vid trade deadline. SHL-bekantingen Jakub Vrána blev matchvinnare för Detroit med sitt 4–3-mål i den tredje perioden.

I Tampa Bay noterades Victor Hedman för en assist i matchen medan lagkaptenen Steven Stamkos hade en passningspoäng på samtliga tre hemmamål, vilket innebär att han tangerar Martin St. Louis poängrekord i klubben på 953 poäng.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3–4 (0–0, 1–3, 1–1)
Tampa Bay: Ross Colton 2 (19), Nikita Kutjerov (19).
Detroit: Jakub Vrána 2 (12), Oskar Sundqvist (7), Lucas Raymond (23).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL