SDHL 1

Klart: Ebba Berglund lämnar HV71

ANNONS

Sedan tidigare har HV71 tappat Hanna Olsson till Frölunda. Nu står det klart att SDHL-klubben även tappar den svenska OS-backen Ebba Berglund tillsammans med tre andra spelare.

I slutet av mars lät HV71 meddela att fyra spelare, däribland Hanna Olsson, skulle lämna klubben. Under tisdagsförmiddagen meddelade SDHL-klubben att yttarligare fyra spelare kommer att gå vidare i sina karriärer.

Bland de spelare som nu lämnar HV71 återfinns Damkronornas OS-back Ebba Berglund, som således lämnar klubben efter en säsong i Jönköping. De övriga spelarna som inte blir kvar i SDHL-klubben är Sarah Bujold, Samantha Ridgewell och Nicoline Söndergaard Jensen.

Södergaard Jensen kommer att avsluta sin spelarkarriär för att satsa på sin civila karriär, medan Bujold, Ridgewell och Berglund fortsätter sin karriär på annat håll. Med sina 34 poäng (20+14) var Bujold HV71:s poängbästa spelare den här säsongen.

23-åriga Ebba Berglund värvades in till HV71 inför den här säsongen från Luleå/MSSK och producerade 13 poäng (2+11) på 33 matcher i Jönköpingslaget. Hon spelade även OS-turneringen i Peking med Damkronorna, där hon stod för ett mål på fem matcher.

Sedan tidigare har även Alba Gonzalo, Emma Aller Mathiesen och Julia Tylke lämnat HV71.


TV: Road to SHL - Skellefteå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL