Här gör Jesper Frödén sitt första NHL-mål

Han gjorde 22 mål i SHL förra säsongen och har gjort 16 i AHL den här säsongen. Nu kan vi även benämna Jesper Frödén som en NHL-målskytt. Han slog till i nattens 3-2-förlust mot Ottawa.
– Det var kul att få göra sitt första, säger han enligt nhl.com.

Jesper Frödén gör sitt för att visa att han ska få chansen i NHL ytterligare en säsong. Den tidigare Skellefteåstjärnan, som fick sitt stora genombrott i SHL förra säsongen, har den här säsongen gjort 16+18 på 49 matcher för Providence Bruins i AHL - och i hans sjätte NHL-match kom också det första målet på den största av scener.

Det var via en styrning som han lyckades överlista landsmannen Anton Forsberg i Ottawa Senators kasse. Ett mål som gav Boston ledningen med 2-0 i slutet av den första perioden. Det var inte bara Frödéns första mål, utan första poäng över huvud taget i NHL.
– Jag tappade min handske i den sekvensen, så jag funderade på om jag skulle byta eller stanna kvar på isen. Jag hade en bra känsla för att bara styra pucken där. Jag försökte bara stå i skottlinjen och styra in den.
– Det var kul att få göra sitt första. En otrolig känsla, sade han enligt nhl.com.

Frödén var den 73:e svensken att göra mål den här säsongen. Det kan jämföras med 69 som gjorde mål under den förkortade fjolårssäsongen.

Ullmark utbytt med skada

Men trots den tidigare SHL-stjärnans 2-0-mål föll Boston. Bruins tvingdes byta ut Linus Ullmark efter den första perioden, till följd av en skada, och efter det gjorde Ottawa tre raka mål. Ullmarks skada var extra trist eftersom han för första gången mötte sin mångårige kompis, och tidigare målvaktsskolega i MoDo, Anton Forsberg i NHL.

Ullmark tvingades lämna efter att ha träffats i masken av ett skott från Erik Brännström och ska, enligt coachen Bruce Cassidy, inte ha mått bra efter den första perioden. Det finns ingen uppdatering hur allvarlig den svenske målvaktens skada är.

Boston - Ottawa 2-3

Boston: Marc McLaughlin, Jesper Frödén
Ottawa: Brady Tkachuk, Josh Norris, Tim Stützle