Joakim Ryan
Bildbyrån
SHL

Joakim Ryan förlänger med Malmö

ANNONS

Inför säsongen flyttade den svenskamerikanska backen Joakim Ryan till klubben han representerat i ungdomsåren, Malmö. Efter en framgångsrik första säsong förlänger han nu sitt kontrakt. 

– Jocke är en riktigt bra spelare som vi hela tiden haft en ambition om att få behålla, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård på klubbens hemsida

En succéåterkomst till Sverige och Malmö denna säsong slutade med 31 poäng (9+22) på 52 matcher för Joakim Ryan. Nu skriver han på en kontraktsförlängning med klubben som sträcker sig fram till våren 2024.

Svenskamerikanen spenderade två år i Malmö under sina ungdomsår innan han flyttade till Nordamerika. Där samlade han bland annat på sig 145 matcher i NHL, innan han valde att flytta till Sverige igen. 

“Han vill vara här"

– Jocke är en riktigt bra spelare som vi hela tiden haft en ambition om att få behålla. Naturligtvis känns det väldigt bra att det nu är klart. Han kom in mer i den svenska hockeyn ju längre säsongen gick och under andra halvan av den var han en av seriens bästa backar. Han var tydlig med att han ville vara här och vi ser fram emot att se en ännu bättre Joakim Ryan till hösten, säger Patrik Sylvegård på klubbens hemsida.

Hans 31 poäng var den tredje högsta noteringen någonsin av en back i Malmö. Han har verkligen kommit in och visat att han är en av lagets viktigaste spelare. 

– Jag är riktigt glad att kunna förlänga mitt kontrakt och ser fram emot att komma tillbaka och fortsätta att representera klubben under de kommande två åren. Jag är redan väldigt taggad på det här, att vara med på resan framåt och uppåt, säger Joakim Ryan. 


TV: Djurgårdsikonen: "Timrå gör det fruktansvärt bra

Den här artikeln handlar om: