Frölunda vinner den första kvartsfinalen mot Växjö med 4-3 efter förlängning.
En av hjältarna blev Patrik Carlsson som sköt ett hattrick i matchen.
– Det är helt underbart, säger han till C More.

Frölunda och Växjö har varit två av svensk ishockeys stora giganter de senaste åren då de tillsammans har vunnit fem av de senaste sex SM-gulden. Nu möts klubbarna redan i kvartsfinalen.

Det blev då hemmalaget Frölunda som tog initiativet och dominerade spelet i den första perioden. Det gav också utdelning då Patrik Carlsson lade in 1-0 efter en vacker framspelning av Elmer Söderblom.

Växjö gav dock inte upp utan kunde kvittera i slutet av perioden då Richard Gynge blev målskytt.

Efteråt var dock Patrik Carlsson nöjd med spelet – och att få spela slutspel i ett nästintill fullsatt Scandinavium.

– Själva spelet som vi spelar är bra. Det är helt underbart att spela, det var bra länge sedan man spelade slutspelshockey inför publik. Det finns inget bättre, säger Carlsson till C More i pausen.

Hattrick av Carlsson

I den andra perioden var det fortsatt Frölunda som hade spelövertaget och då kom också målen.

Först gjorde Patrik Carlsson 2-1 och fem minuter senare kunde Carlsson även sätta 3-1 efter en fin passning av Ryan Lasch. 34-åringen hade därmed fullbordat sitt första slutspelshattrick i karriären – och 35-årige Lasch hade noterats för en assist till alla tre målen.

3-1 var också ställningen efter 40 minuter – och Växjös Robert Rosén var då missnöjd över hur spelet såg ut.

– Vi alla kan vara rätt överens om att Frölunda får ha lite för mycket av spelet för att vi ska vara tillfreds med hur det ser ut. Mycket av det kommer från att vi inte är tillräckligt snabba i tanken. Vi hittar inte lösningar att spela ur deras forecheck utan vi bara skickar pucken och problemet vidare till nästa gubbe. Vi måste kunna hantera att spela ur den pressen bättre, säger Rosén till C More.

Växjö hämtade upp

Direkt i början av den tredje perioden kröp Växjö också närmare då Joel Persson dundrade in reduceringen för att skapa dramatik i matchen. Därefter lyfte också bortalaget sitt spel.

Halvvägs in i den tredje perioden kom även de regerande mästarna ikapp när Olle Lycksell skickade upp pucken i nättaket för 3-3 i matchen och det var då utjämnat på Scandinavium.

Det blev inga fler mål efter ordinarie tid utan i stället väntade förlängning mellan Frölunda och Växjö trots att hemmalaget ledde skotten med 42-23 efter tre spelade perioder.

Trots tappet lyckades Frölunda vinna i den första förlängningsperioden. Jan Mursak blev målskytt efter att pucken tagit på hans skridsko efter en retur av Adam Åhman. Domarna videogranskande då situationen men kom fram till det inte var någon otillåten sparkrörelse och målet godkändes.

Frölunda vinner därmed den första kvartsfinalen med 4-3 och tar ledningen i serien.

Frölunda – Växjö 4–3 OT (1-1,2-0,0-2,1-0)

Frölunda: Patrik Carlsson 3, Jan Mursak.
Växjö: Richard Gynge, Joel Persson, Olle Lycksell.

Frölunda leder med 1-0 i matcher.

TV: Studio Oddset Hockey inför kvartsfinalerna