Frankrike och Österrike flyttas upp.
Foto: Grigory Dukor/Reuters
VM 2022

Beskedet: Flyttas upp till A-VM

ANNONS

Ryssland och Belarus har sedan tidigare uteslutits från vårens VM-turnering i Finland. Nu meddelar IIHF att Frankrike och Österrike tar nationernas plats i turneringen.

Som en del av IIHF:s sanktioner valde förbundet att utesluta både Ryssland och Belarus från vårens VM-turnering i Finland till följd av kriget i Ukraina. Nu har IIHF beslutat vilka länder som kommer att ersätta de uteslutna nationerna.

Via sin hemsida meddelar IIHF att Frankrike kommer att ta Rysslands plats i grupp A, medan Österrike tar Belarus plats i grupp B och således kommer att ställas mot Tre Kronor i gruppspelet i Tammerfors.

Österrike åkte ur A-VM-turneringen 2019 efter att man förlorat samtliga sju matcher, men har inte fått chansen att spela upp sig till turneringen igen då de två senaste årens B-VM-turneringar ställds in på grund av coronapandemin.

Även Frankrike åkte ur A-VM 2019 med sju raka förluster. Nationen hade dessförinnan lyckats hålla sig kvar i A-divisionen i tolv år. Nu får landslagen, liksom Damkronorna, en gratisplats i mästerskapet.


TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP

FAKTA

VM-gruppspelet

Grupp A:

Kanada
Tyskland
Schweiz
Slovakien
Danmark
Kazakstan
Italien
Frankrike

Grupp B:

Finland
USA
Tjeckien
Sverige
Lettland
Norge
Storbritannien
Österrike

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL