Victor Stjernborg och William von Barnekow.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Victor Stjernborg och William von Barnekow lånas till Troja-Ljungby inför kvalet

ANNONS

Troja-Ljungby får två glädjebesked inför kvalet mot Södertälje. 
Victor Stjernborg fortsätter sin utlåning till klubben från Växjö.
Och nu plockar de även in William von Barnekow från Malmö. 
– William slängde sig i bilen för att köra till Ljungby, säger sportchef Daniel Håkansson till Smålänningen.

I morgon inleds kvalspelet i HockeyAllsvenskan mellan Södertälje och Troja-Ljungby för att avgöra vilket lag som håller sig kvar i ligan – och vilket lag som åker ner till Hockeyettan. 

Nu får Troja-Ljungby då ett rejält glädjebesked inför serien mot SSK. 

Succélånet Victor Stjernborg, som gjort fem mål och elva poäng på sju matcher, fortsätter att lånas ut till Troja under kvalspelet. 

– Vi gör konstant en bedömning av vad Victor Stjernborg och vad Växjö Lakers mår bäst av. Det vi sedan kommer fram till... ja, där spelar han, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Smålandsposten

”HAN ÄR SUGEN PÅ ATT SPELA MED OSS”

Samtidigt får laget också in “nytt” blod då William von Barnekow återigen lånas ut till Troja efter att tidigare ha spelat åtta matcher i klubben på lån från Malmö. 

– Jag har haft en dialog med Malmö om att få låna William igen. Nu undvek de kval för att hänga kvar i SHL och då fanns det en möjlighet för oss att nyttja honom. Nu tar vi chansen att ta in en spelare till som kan hjälpa oss. Och allt grundar sig i att William själv är sugen på att spela med oss. Han slängde sig i bilen för att köra till Ljungby, säger Troja-sportchefen Daniel Håkansson till Smålänningen och fortsätter: 
– Tanken är att han ska vara hos oss tills vi är färdiga. Sen har Malmö möjlighet att ta tillbaka honom om de förlänger säsongen, de har fortfarande chansen.

Troja får alltså in en 18-åring samt en 19-åring inför kvalmatcherna mot Södertälje. Det återstår att se om den ungdomliga entusiasmen kan hjälpa laget att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. 


TV: Färjestads turbulenta säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL