Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Colorado nära kollaps: "Vårt eget fel"

5–1-ledning med halva den tredje perioden spelad.
Då blev det en nervös avslutning för Colorado Avalanche i mötet med New York Islanders, som efter ett ras i den tredje perioden till slut lyckades vinna med 5–4.
– Vi släppte foten från gasen, säger Coloradostjärnan Nathan MacKinnon till Denver Post.

Mötet mellan New York Islanders och Colorado Avalanche stod 1–1 efter 40 spelade minuter. Sedan fullkomligen exploderade målskyttet i den tredje perioden – där inte mindre än sju fullträffar skrevs in i målprotokollet.

Inom loppet av fyra minuter och 21 sekunder kunde Colorado gå från 1–1 till 5–1 – innan man under andra halvan av perioden var nära att slarva bort den stora ledningen. Islanders reducerade matchen tre gånger om innan perioden var över, men Avalanche lyckades hålla undan och vinna med 5–4.

– Vi släppte foten från gasen, samtidigt som de hade lite turstudsar, säger Colorados superstjärna Nathan MacKinnon till Denver Post.
– Det är vårt eget fel, men vi gjorde en bra match. Vi sköt nästan 50 skott (49) på mål och kontrollerade matchen under stora delar. Men nej, vi kan inte släppa in dem i matchen så här.

MacKinnon stod för ett mål och två assist, medan stjärnbacken Cale Makar noterades för två mål och ett assist. Gabriel Landeskog hade två assist i matchen, medan André Burakovsky skrev in sig i poängprotokollet med en framspelning.

New York Islanders – Colorado Avalanche 4–5 (1–1, 0–0, 3–4)
New York: Anders Lee 2 (16), Casey Cizikas (7), Brock Nelson 21).
Colorado: Cale Makar 2 (20), Nathan MacKinnon (18), J.T. Compher (11), Devon Toews (12).

***

Los Angeles Kings stod för en dramatisk vändning i bortamatchen mot Boston Bruins i natt. Med bara 26 sekunder kvar av den tredje perioden lyckades Trevor Moore kvittera matchen till 2–2 innan Andreas Athanasiou sköt extrapoängen till Kings i förlängningen.

– Vi var det bättre laget tills det återstod 30 sekunder. Vi fick vad vi förtjänade, säger Bostons tränare Bruce Cassidy till NHL.com.

Linus Ullmark vaktade Bostons kasse och räddade 25 av 27 skot i matchen medan Carl Grundström blev den enda svenska spelaren att skriva in sig i poängprotokollet, då han stod för en passningspoäng för Los Angeles.

Boston Bruins – Los Angeles Kings 2– 3 e. sd (1–1, 1–0, 0–1, 0–1)
Boston: Trent Frederic (4), Craig Smith (11).
Los Angeles: Blake Lizotte (8), Trevor Moore (10), Andreas Athanasiou (8).

***

Patric Hörnqvist stod för säsongens nionde mål när han blev en av Florida Panthers målskyttar i topplagets planenliga 6–1-seger över Buffalo Sabres. Hörnqvist har nu producerat 22 poäng på 46 matcher denna säsong för Panthers.

I mål var stortalangen Spencer Knight tillbaka mellan Panthers stolpar för första gången sedan 1 februari och lyckades stoppa 29 av 30 skott för att säkra bortalagets seger.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 1–6 (0–1, 0–4, 1–1)
Buffalo: John Hayden (2).
Florida: Brandon Montour (6), Noel Acciari (1), Anthony Duclair (22), Carter Verhaeghe (17), Patric Hörnqvist (9), Aleksander Barkov (26).