Lias Andersson.
AHL

Lias Andersson tvåmålsskytt för andra matchen i rad

Los Angeles-svensken Lias Andersson missade drygt två månaders spel på grund av en skada. Tidigare i veckan gjorde han comeback genom att skjuta två mål för farmarlaget Ontario Reign – och i natt stod 23-åringen för två nya fullträffar i 3–2-segern över Henderson.

Tidigare i veckan valde Los Angeles Kings att skicka ned Lias Andersson till farmarlaget Ontario Reign för att matchas igång efter sitt nästan två månader långa skadeuppehåll.

I första matchen stod Andersson för två mål när Reign besegrade Tucson Roadrunners – och i natt upprepade den 23-årige svensken bedriften. Den förre HV- och Frölundaspelaren stod för Reigns två mål under ordinarie matchtid, när laget lyckades besegra Henderson Silver Knights med 3–2 efter förlängning.

Innan skadan hade Andersson inte spelat någon AHL-hockey den här säsongen, men står nu alltså noterad för fyra fullträffar på två matcher.

Värt att notera är att Samuel Fagemo hade en assist på Martin Frks avgörande mål, vilket innebär att 21-åringen förlängde sin poängsvit till fyra raka matcher. Fagemo har stått för 27 poäng (17+10) på 42 matcher i AHL denna säsong.

***

Det blev ingen rolig svensk målvaktsnatt i AHL.

Fem svenskar fick chansen mellan stolparna, varav ingen lyckades vinna sin match. Olle Eriksson Ek fick hoppa in vid ett 1–4-underläge i den andra perioden, medan Hugo Alnefelt blev utbytt i den första perioden i mötet med Utica Comets efter att ha släppt in tre mål på tio skott.

I övrigt blev det förluster för Filip Gustavsson (Belleville), Felix Sandström (Lehigh Valley) och Adam Werner (Stockton).

***

Calle Rosén var nattens poängbäste svensk i farmarligan. Den tidigare Växjöbacken stod för tre assistpoäng när hans Springfield besegrade Hershey med 4–3. Detta var första gången på över tre år som Rosén stod för tre poäng i en och samma match i AHL.

Fabian Zetterlund och Alexander Holtz (Utica) blev målskyttar i matchen mot Syracuse, medan Andreas Wingerli (Colorado), Linus Weissbach (Rochester) och Simon Holmström (Bridgeport).

Ångrar att han sparkade Wikegård: "Gjorde ett bra jobb"