Jokerit-fans.
Foto: IMAGO
KHL

Klart: Jokerit drar sig ur slutspelet: "Tuffa tider just nu"

ANNONS

Den finska KHL-klubben Jokerits fans krävde utträde ur ligan redan innan invasionen av Ukraina.
Nu meddelar klubben ett officiellt beslut om att de ställer in resten av säsongen.
–  Våra tankar är med de som drabbas av den här situationen, säger Jokerits ordförande Jari Kurri till lagets hemsida.

Under gårdagen kom det uppgifter som pekade på att Jokerit skulle göra som fansen hade krävt och dra sig ur Gagarin Cup-slutspelet.

Fansen uppmanade till detta redan innan invasionen under gårdagen, men fick då förklaringen att det fanns ett bindande avtal och att ett utträde inte var så enkelt.

“MIN POSITION VAR GLASKLAR”

När invasionen under gårdagsmorgonen blev en verklighet ändrades laget position, vilket ordföranden Jari Kurri kan berätta på lagets hemsida.

– På torsdagsmorgonen var min position i det hela glasklar, men i enighet med KHL:s policys diskuterade jag med ligan och det är därför vi tråkigt nog inte kunnat meddela detta tidigare. Världen går igenom rikigt tuffa tider just nu. Våra tankar är med de som drabbas av den här situationen. Vi hoppas att det snart går att hitta en fredlig lösning, säger Jokerits ordförande till lagets hemsida.

KAN LÄMNA PERMANENT

Slutspelt var planerat att påbörjas nästa vecka den 1 mars, men säsongen är nu över för det finska KHL-laget. Enligt gårdagens uppgifter förväntas Dynamo Moskva nu ta över slutspelsplatsen som Jokerit lämnat bakom sig.

Det återstår att se om Jokerit till nästa säsong kommer återvända till KHL och enligt en källa till Sports.ru övervägs nu alternativet att laget lämnar ligan permanent.


TV: Lagen som står bäst rustade för slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL