Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Elias Pettersson förlängde poängsviten

Efter en tung start på säsongen har Elias Pettersson börjat få fart på poängproduktionen. I nattens 5–2-seger stod stjärnsvensken för två assist och förlängde sin poängsvit till tre raka matcher.
– Jag spelar med självförtroende, säger Pettersson till The Province.

Har det äntligen lossnat för Elias Pettersson?

Efter en tuff start på säsongen både för laget och för Pettersson personligen så har den svenske stjärncentern fått fart på produktionen under den nya huvudtränaren Bruce Boudreau

I natt stod Pettersson för två passningspoäng när Canucks besegrade Seattle Kraken med 5–2 och förlängde därmed sin poängsvit till tre raka matcher. På dessa matcher har han producerat sju poäng – och under sina sex senaste matcher har den svenske stjärnan noterats för tio poäng (3+7).

– Det känns bra. Jag har börjat spela som mig själv igen och har roligt därute. Jag spelar med självförtroende och jag känner att ju mer vår kedja spelar tillsammans, desto bättre blir vi, säger Pettersson till The Province.

UNGA KEDJKAMRATER

Pettersson bildade i natt kedja med Vasilij Podkolzin och Nils Höglander. Höglander lämnade isen poänglös, medan ryske Podkolzin stod för ett mål i matchen.

– “Petey” känner sig bevkäm med dem både på och utanför isen, vilket är väldigt viktigt. Det ger deras kedja balans, säger tränaren Bruce Boudreau.

Totalt har Elias Pettersson producerat 34 poäng (14+20) på 52 matcher denna säsong.

Vancouver Canucks – Seattle Kraken 5–2 (1–2, 2–0, 2–0)
Vancouver: Tyler Motte (6), Travis Hamonic (1), Vasilij Podkolzin (8), Bo Horvat (15), Tanner Pearson (9).
Seattle: Jared McCann (21), Mark Giordano (5).

***

Med sitt sjunde mål för säsongen så räddade Oskar Lindblom en poäng för sitt Philadelphia Flyers i mötet med Carolina Hurricanes, då han kvitterade matchen till 3–3 med fem minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Lindholm noterades för totalt tre skott på mål i matchen och fullträffen var hans femte poäng på de sex senaste matcherna.

Hurricanes kunde till slut vinna matchen efter att Brett Pesce avgjort övertidsspelet med 18 sekunder kvar att spela. Jesper Fast noterades för en assist i matchen för Carolina.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 3–4 e. sd (0–0, 1–2, 2–1, 0–1)
Philadelphia: Gerry Mayhew (6), Patrick Brown (2), Oskar Lindblom (7).
Carolina: Nino Niederreiter (15), Teuvo Teräväinen (13), Vincent Trocheck (14), Brett Pesce (4).