Troja-Ljungbys märkliga självmål.
HockeyAllsvenskan

Oscar Öhmans bisarra självmål – från offensiv zon

Troja-Ljungby tog ut målvakten för att jaga en kvittering i matchen mot Mora.
Då sköt Oscar Öhman ett skott som studsade i sargen – och rullade hela vägen bakåt och in i det egna målet.
– Det måste nästan vara årets mål, säger Moras Anton Heikkinen efteråt.

Den allsvenska jumbon Troja-Ljungby får kämpa för varje poäng för tillfället i hopp om att undvika kvalspel.

Under måndagskvällen hoppades de ta tre poäng hemma mot Mora IK och det såg ljust ut då Jesper Emanuelsson satte 1-0 i slutet av den första perioden samtidigt som den nye målvakten Markus Ruusu storspelade mellan stolparna.

Med åtta minuter kvar i den tredje perioden stod dock Mora för en blixtvändning genom att skjuta två mål på 26 sekunder för att gå upp till en 2-1-ledning. Isac Heens satte kvitteringspucken medan Anton Heikkinen sköt 2-1-målet.

Helt plötsligt fick Troja bli det jagande laget och de skapade flera chanser i slutet av matchen utan att få in pucken.

SKÖT IN PUCKEN I EGET MÅL

Precis i slutet tog de ut målvakten för att spela med sex utespelare – men det vade till grund för en bisarr händelse.

I slutsekunderna skjuter Oscar Öhman ett direktskott från den högra tekningscirkeln men skottet går utanför. Pucken studsar då i sargen bakom Moras mål och börjar rulla bakåt i banan.

Pucken lägger sig då på högkant och rullar hela vägen tillbaka in i Trojas mål vilket innebar att det blev 3-1 till Mora med två sekunder kvar att spela.

– Det måste nästan vara årets mål, säger Anton Heikkinen i C More efter segern.

Efter matchen tillgavs målet till Isak Garfvé då han bedömdes vara den sista Moraspelaren att nudda pucken innan Oscar Öhman sköt sitt skott. Detta eftersom Garfvé förlorade tekningen och efteråt höll Troja i pucken hela tiden innan pucken hamnade i deras egna mål.

Det var Isak Garfvés första mål i HockeyAllsvenskan den här säsongen.