Matchen mellan Vita Hästen och Almtuna fick ett märkligt avslut.
Foto: Twitter/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Vita Hästen vägrade lämna bänken – domaren drog tillbaka sitt beslut

ANNONS

Almtuna besegrade under kvällen Vita Hästen efter straffavgörande med 4-3. Detta efter att ha förklarats som segrare redan en gång tidigare i matchen och fått det beslutet ändrat i den märkliga avslutningen.

Det blev ett mycket märkligt avslut på matchen mellan Almtuna och Vita Hästen, som både är placerade i bottenskiktet av den Hockeyallsvenska tabellen.

Efter ordinarie tid var det fortsatt likaläge mellan lagen och förlängning väntade. Väl där såg det under en tid ut som att Almtuna hade gått segrande ur matchen efter ett märkligt avgörande från Anton Klint. Almtunaforwarden kom fri mot Vita Hästens målvakt, Jesper Myrenberg, som lämnade sin position mellan stolparna och slängde sig efter pucken.

I stället för att träffa pucken träffade Myrenberg benen på Karlström som föll mot isen. Domaren signalerade då för mål och efter en konferens domarna emellan kom de fram till att beslutet som tagits på isen skulle kvarstå.

VÄGRADE LÄMNA ISEN

Detta gick Vita Hästen inte med på. Efter att domarna lämnat isen satt laget kvar på bänken och vägrade lämna. Domarna återvände då till isen och kallade på hjälp från videogranskning.

Efter en stund ändrade domarna sitt beslut, trots att de tidigare lämnat isen och förklarat matchen som avgjord. I stället fick Almtuna chansen att avgöra på straff, men Johan Eriksson missade sitt försök och matchen fortgick därför.

Den dryga minuten som återstod av spel i förlängningen spelades av och ett avgörande kom i stället i straffläggningen. Almtuna, som redan förklarats vinnare en gång i matchen, avgjorde sedan för en andra gång på straffar och gick till slut segrande.

“FÖRHASTAR OSS LITE”

Efter matchen kommenterade domaren Filip Eriksson besluten som togs i matchen och förklarade då beslutsfattandet, korrigeringen och varför matchen återstartades.

– Vi har en situation där det blir ett friläge och Almtunaspelaren har är fri. Målvakten går ut och försöker spela på pucken, men tar Almtunaspelaren. Målvakten har lämnat sitt mål, Almtunaspelaren blir fälld och där ska det då vara ett straffslag, då det inte finns någon mellan målet och för att målvakten är passerad. Där förhastar vi oss lite och gör fel helt enkelt. Jag pekar mål, sen tar vi en stunds betänketid, då det viktiga är att det blir rätt. Vi går ut och kollar i regelboken och vad som står där. Det är inte tilldömt mål, utan det ska vara straffslag i den situationen. I den situationen kan det bara dömas mål om målvakten är tagen av banan. Så blev det idag, men det blev rätt till slut i alla fall, säger han på Hockeyallsvenskans Twitter-sida efter matchen.


TV: Hockeyhistoriens tre bästa comebacker

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL