Magnus Hellberg.
Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
OS 2022

Magnus Hellberg efter tappet: ”Jag är riktigt besviken”

ANNONS

Tre Kronor ledde med 3-0 mot Finland efter 40 spelade minuter. 
22 minuter senare satte dock Finland 4-3 i förlängningen och tog segern efter en jättekollaps av Sverige. 
– Jag är riktigt besviken, säger målvakten Magnus Hellberg till Discovery efteråt. 

Allting såg ut att gå Sveriges väg i gruppfinalen mot Finland. 

Finland tappade humöret och drog på sig flera onödiga utvisningar – bland annat ett matchstraff på forwardsstjärnan Markus Granlund. Det gjorde att Tre Kronor kunde gå upp till 3-0 efter tre raka mål i powerplay. 

I den tredje perioden föll dock Sverige ihop totalt och släppte in tre raka mål och Finland tvingade matchen till förlängningen vid ställningen 3-3. Där kunde sedan Harri Pesonen sätta 4-3 och skjuta segern till Finland. 

Efter kollapsen var målvakten Magnus Hellberg märkbart frustrerad. 

– Jag är förbannad. Jag tycker att vi gör en otroligt bra match de två första perioderna. Vi kontrollerar matchen, de har inte så mycket. Men sedan händer något i tredje, säger Hellberg till Discovery och fortsätter: 
– Det är svårt att säga vad som händer. Vi vet att Finland är ett bra lag, det går inte att döma ut dem. Vi har snackat om att vi ska spela i 60 minuter. Men de kom hårt och gjorde ett mål i powerplay i början och sedan fick de in två snabba till. Sedan blev det som det blev i övertiden. Det är klart att jag är riktigt besviken. 

”PK MÅSTE VARA BÄTTRE”

Det svenska powerplayspelet har varit väldigt bra under OS men boxplay har varit desto svagare. Finland gjorde de två första målen i vändningen i powerplay. 

– Det är tufft. Vi spelar bra långa stunder första två. Det är klart att det är tufft. Det måste vara bättre, det är deras två mål där som gör att de kommer tillbaka in i matchen. “PK:et” måste vara bättre, jag måste vara bättre där så det kan vi inte vara nöjda med, säger Marcus Krüger till Discovery efteråt. 

”SLÄNGA DET HÄR I SOPORNA”

Trots kollapsen är Sverige ändå klara för kvartsfinal som den bästa grupptvåan på OS. 

Nu gäller det för Tre Kronor att ladda om vara redo för kvartsfinalen där de kommer att få möta ett av lagen som går vidare från åttondelsfinalspelet. 

– Vi är fortfarande i kvartsfinal och visar att vi kan spela otroligt bra hockey mot Finland och de är topptippade. Vi har en riktigt bra grupp därinne. Det är bara att kolla vad vi kan göra bättre, slänga det här i soporna och ladda om, säger Magnus Hellberg. 

Tre Kronors kvartsfinal spelas på onsdagen 16 februari. Sveriges motstånd kommer att bli klart dagen innan, på tisdagen 15 februari, då åttondelsfinalerna spelas. 

Annons


TV: Därför vinner Finland OS-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL