Jesper Sellgren.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Jesper Sellgren överens med Luleå

ANNONS

Jesper Sellgren har utgående kontrakt i Nordamerika. 
Då uppger Norrbottens-Kuriren att 23-åringen är överens om en återkomst till Luleå. 

2018 värvades Jesper Sellgren till Luleå från MoDo Hockey och Sellgren imponerade sedan stort i Norrbotten vilket ledde att han fick spela i Tre Kronor samt fick testa på spel i AHL. 

Han lånades sedan tillbaka till Luleå från sin NHL-klubb Carolina Hurricanes säsongen 2019/20 men förra säsongen blev det spel i Frölunda i stället för Luleå. 

Sellgren blev sedan uttagen i Tre Kronors trupp till VM i Lettland där han spelade fyra matcher för Sverige. 

Den här säsongen spelar Sellgren nu i Chicago Wolves i AHL där han har gjort tolv poäng på 40 matcher och svensken har fortsatt inte fått chansen i NHL samtidigt som han har utgående kontrakt i Nordamerika. 

BEKRÄFTAR KONTAKT

Nu rapporterar Norrbottens Kuriren att det då inte blir en fortsättning på andra sidan Atlanten för Jesper Sellgren. Han ska i stället vara överens om en återkomst till Luleå. 

Tidigare har Sellgren redan bekräftat att han har kontakt med sin tidigare klubb. 

– Ja, det känns ganska naturligt att jag har kontakter med Luleå kring hur framtiden ser ut efter att jag åkt därifrån. Jag trivdes väldigt bra där uppe och de var också nöjda med mig. Det är framförallt agenten som håller den kontakten och sedan förmedlar han det till mig, sade 23-åringen till NSD tidigare i veckan. 

Jesper Sellgren har tidigare i sin karriär spelat 151 SHL-matcher för Luleå och Frölunda där han gjort 51 poäng. 

Annons


TV: Därför vinner Finland OS-guld

Den här artikeln handlar om: