Valtteri Filppula.
Foto: USAToday-Sports
OS 2022

Valtteri Filppula utsedd till fanbärare – i Finland

ANNONS

Valtteri Filppula vann Stanley Cup med Detroit Red Wings 2008 och har haft en lång karriär som ishockeyspelare. Till OS i Peking är han uttagen i den finska truppen och nu har han även utsetts till finsk fanbärare inför invigningen.

Till varje OS-invigning utses en fanbärare i varje land och det är ett hedersamt ansvar som då hamnar på idrottsutövarens axlar. Ingen svensk fanbärare har ännu utsetts, men i vårt grannland Finland har man hittat den perfekta kandidaten.

Valtteri Filppula, som har gjort 16 säsonger i NHL, kommer att vara den finske fanbäraren under spelens invigning på fredagen.

– Det här är ett hedervärt uppdrag och en underbar sak. Senast jag var på OS kom jag inte ens till invigningsceremonin. Det känns bra att få en sådan ära, säger Filppula i ett pressmeddelande till Finlands Olympiska kommitté.

Under karriären har Filppula vunnit Stanley Cup en gång och sedan tidigare har han även tagit en bronsmedalj i OS 2010. Sedan starten av årets säsong har den finske 37-åringen kommit till spel i Schweiz med Genève Servette . Där har han noterats för 37 poäng på 39 spelade matcher.


TV: Studio Oddset Hockey inför OS-premiären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL