Michael Lindqvist.
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån
SHL

Michael Lindqvist gör comeback för Färjestad mot Malmö

ANNONS

Färjestad har en längre frånvarolista då de bland annat har tre viktiga spelare borta på OS. 
Nu får de dock tillbaka en viktig lirare då Michael Lindqvist är redo för spel igen efter sin skada. 
– Det är jättepositivt såklart, säger tränaren Johan Pennerborn till Värmlands Folkblad.

I gårdagens match mot Skellefteå saknade Färjestad sju spelare och fem av dem räknas bland lagets toppforwards. 

Det gjorde att FBK var svaga offensivt och bara mäktade med 19 skott på mål i 4-1-förlusten. 

Linus Johansson, Gustav Rydahl och Jacob de la Rose är alltjämt iväg på OS i Peking och kommer att saknas under februari men nu kommer ett glädjebesked för Färjestad. Michael Lindqvist är redo för comeback igen efter sin skada. 

– Det är naturligtvis bra, speciellt i den fasen vi är nu med så många borta. Så det är jättepositivt, såklart. Sen kommer han från en månads frånvaro, det måste vi tänka på och inte ha för höga förväntningar, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn till Värmlands Folkblad

FRÅGETECKEN KRING “LILLIZ”

Lindqvist missade flera matcher under november och december till följd av en tumfraktur men den 28 december var han tillbaka. Då skadade sig dock stjärnan direkt igen då han fick en fraktur på ett ben i foten efter att ha täckt ett skott. 

Till morgondagens match mot Malmö är dock Michael Lindqvist tillbaka och han får även sällskap av Pennerborn som kommer vara tillbaka i båset efter att ha testat positivt för covid-19 förra veckan. Än är det dock oklart om även Marcus Nilsson kommer spela i morgon då han har varit sjuk under veckan,

– Vi avvaktar en dag till, ser hur han återhämtar sig. Om ”Lilliz” blir clearad för spel på torsdagen tar jag med mig honom i bilen ner till Malmö då, säger Johan Pennerborn till VF. 

Annons


TV: SHL-klubbarna som drabbas hårdast av OS

Den här artikeln handlar om: