Viktor Ekbom.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

Viktor Ekbom tvingas till operation

ANNONS

Frölunda tappar en av sina backkuggar den kommande tiden. 
Detta då Viktor Ekbom tvingas operera knät. 
– Vi vet fortfarande inte exakt vad det är som är fel men det ska inte vara så allvarligt, säger backen till Göteborgs-Posten

I början på 2022 har Frölunda fått in tre tillskott på backsidan i form av nyförvärvet Andreas Borgman, Mattias Norlinder som återvänt från NHL samt Simon Edvinsson som är tillbaka efter JVM. 

Nu tappar dock samtidigt Frölunda en back då Viktor Ekbom tvingas operera sitt knä. Detta efter att han har haft känningar i knät i en månads tid. 

– Jag har haft problem med det och försökt spela och vara med laget. Jag känner att jag blivit hämmad av det och det fungerar ju inte i längden. Droppen kom nu i helgen och jag har väl kört på i en månad ungefär. Jag har fått kämpa på men känner att det inte riktigt har fungerat så då var det dags, säger Ekbom till Göteborgs-Posten

”INGEN RISK ATT SÄSONGEN ÄR ÖVER”

Viktor Ekbom menar att de fortfarande inte har koll på exakt vad som är problemet men hoppas att det ska kunna åtgärdas via en operation. Han ska dock kunna komma tillbaka senare den här säsongen. 

– När de går in och tittar i knät ska de åtgärda det som är fel. Förhoppningsvis hittar läkarna inget annat när de är inne i knät. Vi vet fortfarande inte exakt vad det är som är fel men det ska inte vara så allvarligt, säger Ekbom till GP och fortsätter: 
– Som jag förstått det finns det ingen risk att säsongen är över utan det handlar om veckor. I värsta fall kanske det blir en och en halv månad men det ska jag inte spekulera i. Det jag fått till mig är att det handlar om ett par veckor, kanske en månad.

32-åringen från Falköping är en viktig kugge för Frölundas defensiv då han har sina främsta egenskaper i försvarszonen. Den här säsongen har det blivit fyra assist på 23 matcher för Ekbom. 


TV: Kan Joel Lundqvist slå Janne Sandströms rekord?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games