Thomas Fröberg hoppas få behålla bröderna Zohorna.
Foto: Bildbyrån
SHL

Oskarshamn hoppas förlänga med bröderna Zohorna

ANNONS

Båda är aktuella för OS-spel med Tjeckien och båda sitter på utgående kontrakt med Oskarshamn. SHL-klubben hoppas dock få behålla Tomas och Hynek Zohorna.
– Min förhoppning är så klart att de ska skriva på innan OS, säger sportchefen Thomas Fröberg till Barometern.

Både Tomas och Hynek Zohorna är aktuella för spel i OS med Tjeckien nästa månad. För Barometern bekräftar Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg att bröderna finns med på landslagets bruttolista.

Innan OS drar igång hoppas emellertid Fröberg att man förlängt med de tjeckiska bröderna, då båda sitter på utgående kontrakt med SHL-klubben.

– Jag jobbar på dem hela tiden och skulle jättegärna vilja att de stannar. Dialogen finns, men ingenting är klart. Den har funnits sedan jag började med ishockey höll jag på att säga, säger Fröberg till Barometern.
– Det är ett positivt snack, men de vill avvakta OS lite grann. Min förhoppning är så klart att de ska skriva på innan OS. Det vill hela Oskarshamn.

ELVA SPELARE MED UTGÅENDE KONTRAKT

Storerbror Tomas Zohorna hämtades in till Oskarshamn från Dynamo Pardubice inför säsongen och har producerat 21 poäng (10+11) på 30 matcher i SHL den här säsongen. Även lillebror Hynek, som anslöt från KHL-klubben Amur Khabarovsk i somras, har producerat 21 poäng (5+16), dock på tre matcher färre än sin storebror.

Oskarshamn har elva spelare med utgående kontrakt efter säsongen. 

Sedan tidigare har Kvällsposten rapporterat att både Brian Cooper och Fredrik Olofsson kommer att lämna klubben efter säsongen för spel i Växjö respektive Rögle.


TV: Varför har det vänt för Färjestad?

Den här artikeln handlar om: