Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan
Robin Olausson: 14 lag - 14 allsvenska genombrottsmän

Varje säsong är det några unga spelare som tar stora steg i sin utveckling och får ett genombrott i HockeyAllsvenskan. 
Här går Robin Olausson igenom HockeyAllsvenskan, lag för lag, och plockar fram spelarna som stuckit ut i de 14 föreningarna.

En av de mest spännande infallsvinklarna inför varje säsong är att se vilka unga spelare som kommer att ta kliv i sin utveckling och få det att lossna. 

Den här säsongen har vi fått se flera unga spelare kliva fram och imponera i HockeyAllsvenskan och här synar jag därför några av spelarna som går mot sitt genombrott den här säsongen. 

För att ta plats på listan så ska spelaren vara under 25 år, med något undantag, och det kan både handla om ett litet genombrott -  att spelaren har visat framfötterna på seniornivå - och ett stort genombrott där spelaren har nått en helt ny nivå i sitt spel jämfört med tidigare. Poängen här är alltså att titta på de unga spelarna som har förbättrats mest och imponerat under årets allsvenska säsong. 

Jag tar därmed ut 14 spelare, en från varje allsvensk klubb, vilket inte var det lättaste då en del klubbar inte har någon självklar kandidat för ett genombrott medan vissa klubbar har flera spelare som fått sitt genombrott den här säsongen. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: