Se höjdpunkter från matchen i videospelaren ovan.
Junior-VM 2022

Owen Power hattrickhjälte i Kanadas premiärseger

Kanada fick en smakstart på årets JVM-turnering och premiärbesegrade Tjeckien med 6–3. Detta efter att lagets storstjärna Owen Power slagit till med ett hattrick.
– Det är mitt första hattrick någonsin, säger Power till IIHF:s hemsida.

Owen Power är en av JVM-turneringens mest uppsnackade spelare inför turneringen – och det av goda anledningar. Kanadensaren valdes som första spelare totalt i årets NHL-draft av Buffalo Sabres och har dominerat i collegeligan under säsongen.

När Kanada i natt premiärspelade mot Tjeckien överträffade Power alla förväntningar.

19-åringen blev den förste kanadensiske backen någonsin att slå till med ett hattrick i JVM när hemmanationen premiärvann med 6–3.

– Det var väldigt speciellt för mig. Det är mitt första hattrick någonsin, säger Power till IIHF:s hemsida.

“MOTSVARADE FÖRVÄNTNINGARNA”

Tjeckien hade en 3–1-ledning efter drygt halva den första perioden spelad, men en tidig timeout fick Kanada på banan igen och innan öppningsakten var över var lagen i likaläge. Två mål av Power i mittperioden fullbordade backens hattrick och hemmanationens vändning. Olen Zellweger fastställde sedan slutresultatet till 6–3 i den tredje perioden.

– Tre mål! Han motsvarade förväntningarna. Han är lugn med pucken. Det krävs mycket för att han ska få panik, säger Kanadas tränare Dave Cameron som imponerades av motståndet i matchen.
– Tjeckien gjorde ett bra jobb. De var villiga att ge upp en eller två chanser för att själv skapa chanser. Det var lite rysk roulette.

För Kanada väntar härnäst ett möte med Österrike natten till onsdag, medan Tjeckien får chans till revansch redan under natten till tisdag, svensk tid, då man ställs mot Tyskland.

Tjeckien – Kanada 3–6 (3–3, 0–2, 0–1)
Tjeckien: Michal Gut, Pavel Novak, Stanislav Svozil.
Kanada: Ower Power (3), Mason McTavish, Donovan Sebrango, Olen Zellweger.