Johan Åkerman.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Europa

Johan Åkerman klar för Iserlohn Roosters

ANNONS

Johan Åkerman lämnade Linköping efter förra säsongen och har under hösten tränat italienska Eppan/Appiano.
Nu har 49-åringen hittat ett nytt tränarjobb.
Åkerman förstärker tyska Iserlohn Roosters tränarstab.

Via sin hemsida meddelar den tyska DEL-klubben att Johan Åkerman är klar som assisterande tränare. 49-åringen har haft huvudansvaret för Eppan/Appiano under säsongen, men lämnar nu den italienska klubben.

– Johan har en excellent tränarutbildning från sin tid i Sverige och har jobbat sig upp hela vägen från juniorlagen till att bli huvudtränare åt en professionell klubb. Han var själv en professionell back under sin spelarkarriär och han kommer att addera ytterligare en dimension till vårt tränarteam, säger sportchefen Christian Hommel.

Som tränare har Åkerman tidigare jobbat inom Linköpings juniorverksamhet innan han 2016 tog steget upp till klubbens SHL-lag, först som assisterande tränare innan han förra säsongen fick delat huvudansvar tillsammans med Daniel Eriksson efter att Bert Robertsson sparkats.

– Jag ser framemot att träffa många nya och bekanta ansikten och är redo att dra igång direkt. Jag är väldigt glad över möjligheten att få jobba som tränare i DEL och jag behövde inte fundera två gånger, säger Åkerman.

I Iserlohn återförenas Åkerman med Joe Whitney, som 49-åringen tränade i Linköping, samt sin tidigare lagkamrat Torsten Ankert.


TV: Därför nobbar NHL OS-spel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL