Bobby Ryan.
Foto: Scott Grau/Icon Sportswire
Europa

Bobby Ryan nobbar spel i Europa

ANNONS

Bobby Ryan erbjöds ett kontrakt av schweiziska Ambrì-Piotta.
Den tidigare NHL-stjärnan valde dock att tacka nej.
– Jag kan inte göra det mot min familj, säger Ryan till Neue Zürcher Zeitung.

Den schweiziska klubben Ambrì-Piotta erbjöd Bobby Ryan ett kontrakt som skulle sträcka sig fram till OS-turneringen i Peking, där veteranen är aktuell för spel efter att NHL-spelarna nobbat deltagande i turneringen.

– Jag blev hedrad av anbudet och jag är säker på att jag har mycket hockey kvar i mig, säger 34-åringen till Neue Zürcher Zeitung.

Amerikanen, som gått klubblös sedan han lämnade Detroit Red Wings efter att han misslyckats att provspela sig till ett kontrakt i höstas, valde dock att tacka nej.

– Jag kan inte göra det mot min familj. Jag kan inte lämna dem ensamma i sex veckor. Jag har nått en punkt i livet där det är viktigare för mig att kunna hämta mina barn från skolan, säger Ryan.

SKULLE HA SPELAT SPENGLER CUP

Ryan skulle ha spelat med Ambrì-Piotta i Spengler Cup, men den schweiziska klubben var tvungen att ställa in sitt deltagande i klassikerturneringen på grund av coronasmitta i laget. Därefter stod det klart att Ryan skulle spela med det så kallade “Bern Selection”-laget, men inte heller där kom han till spel då turneringen ställdes in helt och hållet.

34-åringen spelade OS för USA 2010 och har även en VM-turnering (2012) på meritlistan. Ryan, som draftades som andra spelare bakom Sidney Crosby i NHL-draften 2005, noterades för 14 poäng (7+7) på 33 matcher med Detroit Red Wings förra säsongen.

I Ambrì-Piotta hade Bobby Ryan kunnat bli lagkamrat med SHL-bekantingarna Juuso Hietanen och Peter Regin.


TV: Därför nobbar NHL OS-spel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL